28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 25 Juli 2012 16:19

Turnir šampiona i u Zenici

Izvršni odbor Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona Doboj na kojem je predstavljen raspored turnira i satnice, održan je danas u Doboju. Članovi Odbora donijeli su odluke da se u zvanični program turnira uvrsti i parada sporta koja će biti održana 20. augusta u 19 sati. Na paradi će biti predstavljeni svi sportski kolektivi s područja općine Doboj, a zabavnim programom će biti predstavljen dobojski turnir.

 

Odbor je odlučio da se utakmica za sedmo mjesto održi u Tesliću, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, dok će susret za peto mjesto biti odigran u Zenici kao znak zahvalnosti ovom gradu koji je ponudio Rukometnom klubu ''Sloga'' iz Doboja dvoranu za odigravanje domaćih susreta Lige šampiona. Također je donesena odluka da se raspiše poziv za najbolje idejno rješenje za maskotu turnira te da se najbolji rad nagradi s 500 KM.

 

Za promotora Turnira imenovan je Danijel Šarić, proslavljeni golman Barcelone i jedan od najboljih golmana na svijetu, saopćeno je od organizatora takmičenja. 

 

Na turniru će učestvovati osam ekipa koje će biti podijeljene u dvije grupe. U A-grupi nastupit će Barcelona Intersport (Španija), Chekhovskie Medvedi (Rusija), Dinamo (Bjelorusija) i Vardar Pro (Makedonija), dok će u B-grupi igrati Ademar Leon (Španija), Cimos (Slovenija), Pick Szeged (Mađarska) i domaćin turnira Sloga. Turnir počinje 21. augusta susretom Sloga - Ademar Leon, a finale je zakazano za 25. august u 20.30 sati.