19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 25 Juli 2012 03:05

Malonogometna liga Nemila

Regionalna malonogometna liga Nemila 2012 u kojo ucestvuje 16 ekipa iz 10 mjesnih zajednica privodi se kraju.Odigrano je 10 kola,osam je igrano u Nemili dok je po jedno odigrano u Topčić polju i Orahovici.Lider na tabeli nakon deset odigranih kola je ekipa STZBiH sa 25 osvojenih bodova,dva boda manje imaju Winnersi na drugom mjestu sa utakmicom manje,treceplasirana ekipa je EKI sa 19 bodova.Do kraja lige je ostalo jos 5 kola i pley-off koji je planiran 23 ili 24 Avgusta u Nemili.

Winnersi su jedina ekipa koja je neporazena u dosadasnjem dijelu lige. Najefikasnija ekipa je STZBiH postigla je u deset kola 38 golova ili 3.8 po utakmici ,naj bolju odbranu ima ekipa EKI sa nesto vise od jednog primljenog gola po utakmici,primili su 11 golova u deset utakmica ili 1.1 gol po utakmici.
STRZBiH i Winnersi su dosli do 5 uzastopnih pobjeda i tako se izravnali sa Karanfil mahalom koja je prosle godine imala isto toliko uzastopnih pobjeda,sansu za obaranje rekorda su imale obje ekipe u 6 kolu u medusobnom duelu koji je zavrsio 4-4.Winnersi su oborili sopstveni rekord od prosle sezone kada su odigrali 8 kola bez poraza koliko je i trajao regularni dio sezone,ove sezone 2012-te nakon 10 odigranih kola Winnersi neznaju za poraz.
Kako stoji u saopcenju Takmicarske komisije i rukovodstva MNK Winners Nemila ostali statisticki podaci bit ce dostupni po zavrsetku lige.

Tabela:
liganemila