28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 21 Juli 2012 23:09

Galerija: Čelik-Vitez 3:0

Čelik je rezultatom 3:0 pobijedio FK Vitez u polufinalu Memorijalnog turnira „Galib Mujičić“. Golove su postigli Bajraktarević, Travančić i Čolić. Iako u ovoj fazi priprema rezultat nije bitan, Čelik je u Vitez došao da osvoji turnir i u najboljem svjetlu se predstavi svojim navijačima.


Bila je to prva ovosezonska utakmica Čelika pred svojim navijačima. U Vitezu se okupilo oko 1.000 Zeničana, koji mogu biti zadovoljni onim što su danas vidjeli. Pobjeda je bila rutinska, a igra bez mnogo trke. Čelik je stvorio mnogo prilika, ali komplikovanje pred golom Viteza i nepreciznost su jedini razlog što današnji rezultat nije bio mnogo veći. U prvom poluvremenu bilježimo odlične šuteve Mahmutovića, Travančića i Dedića, ali je rezultat na kraju prvih 45 minuta ostao 0:0. U drugo poluvrijeme Čelik je ušao dosta agilnije i već u prvih desetak minuta Smriko i Travančić propuštaju odlične prilike. Čelik je do vodstva došao u 59.minutu kada je Travančić odlično proigrao Bajraktarevića, a ovaj je ušao kazneni prostor s desne strane i sa desetak metara iskosa bukvalno pocijepao mrežu domaćina. Ekipa Viteza je fizički pala, a naši momci su nastavili sa atacima. Nekoliko minuta kasnije desio se najljepši momenat na meču. Travančić je driblingom izbacio dvojicu domaćih igrača i sa dvadeset metara pogodio same rašlje domaćeg golmana. Do kraja utakmice Čović je postigao još jedan gol nakon kornera Nestorovića.
Jagodić je relativno zadovoljan današnjom igrom:“Nisam nešto posebno ni zadovoljan, ali ni nezadovoljan. Još uvijek smo u drugoj fazi priprema koje ćemo završiti ovim turnirom. Ova faza je najteža i najzahtjevnija i zbog ovog turnira smo se i vratili ranije sa priprema da bi se igrači lakše aklimatizovali i pripremili za treću završnu fazu. Neki naši igrači prvi put igraju pred našim navijačima i vidio se pritisak u njihovoj igri. Ja se nadam da će nas navijači pratiti tokom cijele godine i zadovoljstvo je vidjeti ih ovdje u ovako velikom broju. Mi smo danas došli ovdje da se plasiramo u finale i u tome smo uspjeli. Evidentno je da smo mi bolja ekipa, a protivnik je bio jako borben i motivisan. Još uvijek nemamo dvadeset igrača na raspolaganju, tako da su određeni igrači opet igrali po devedeset minuta, i opet su to bili Jusić i Kuduzović, ali sigurno je da ću ih sutra odmoriti. Relno, nama je najbitnije prvenstvo, ali bitni su nam i rezultati u ovim utakmicama. Danas smo stvorili jako mnogo prilika, dali smo samo tri gola, ali kao što sam rekao ranije preciznost će doći sa svježinom“- rekao je i dodao: „Vrlo vjerovatno da će se sutra u sastavu naći i Mešanović jer je dobro radio ovih dana. Međutim, svi igrači znaju da ne mogu doći u udarnu postavu ukoliko ne odrade planiranu kvotu treninga. Sutra ću sigurno opet miksati ekipu i igraće igrači koji su danas imali manju minutažu“
Čelik je susret počeo u slijedećem sastavu: Nurković, Maletić, Kuduzović, Bajraktarević, Smriko, Mahmutović, Jusić, Brković, Travančić, Dedić i Barać. Još su igrali: Hinović, Huseinspahić, Čović, Horić, Imamović, Božičić, Nestorović i Arnaut.
Finalna utakmica se igra sutra u 18,30, a protivnik Čelika biće ekipa Rudara iz Kaknja koja je u drugoj utakmici pobijedila Travnik nakon izvođenja jedanaesteraca. U regularnom dijelu rezultat je glasio 1:1.

E.Imamović za ZB
(Izvor:oficijelna FB stranica NK Čelik)

 

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOSA JASMINA HADŽIĆA SA UTAKMICE