29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 10 Juli 2012 10:18

Čelik pripreme počeo porazom

Čelik je jučer poražen od reprezentacije Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije. Na kraju je rezultat bio visokih 3:0. Utakmicu je obilježila gruba igra našeg protivnika, a po grubosti se posebno istakao Perica Stančeski, dojučerašnji igrač Borca i Željezničara. Nažalost, povrede su dobili Mešanović i Bajraktarević, a u toku dana će se više znati o njihovoj ozbiljnosti. Mešanović je dobio udarac u koljeno, dok je Bajraktarević povrijedio zglob. Evidentno je da je ekipa „sindikalaca“ jaka ekipa, koja je u jeku priprema i da je bila prejak takmac za naš tim, koji je u ovom susretu tražio „lakšu“ provjeru.

 

Vlado Jagodić je dosta kombinovao u ovom susretu, pa su svi dostupni igrači dobili šansu da igraju, i veliku minutažu. Nurković je pošteđen po ranijem dogovoru, dok Ćović i Marković nisu igrali zbog povreda.

 

Čelik je počeo u sastavu: Hinović, Brković, Jusić, Maletić, Kuduzović, Imamović, Horić, Mešanović, Bajraktarević, Travančić i Smriko. U prvom poluvremenu Čelik je bio bolji, a pogodak smo primili nakon greške golmana Hinovića, a strijelac je bio Hrnjak u 25.minuti. U drugo poluvrijeme Čelik ulazi sa osam novih igrača, a na terenu su ostali samo Jusić, Horić i Bajraktarević. Ušli su: Čurić, Huseinspahić, Mrguda, Nestorović, Barać, Dedić, Mahmutović i Arnaut. Već u prvom napadu u nastavku, Arnaut se našao oči u oči sa golmanom, ali je nažalost promašio. Nakon toga i Mahmutović je imao odličnu priliku kada je tukao glavom. Sindikat PFS do visokog vodstva i sigurne pobjede stigao je u 74. i 77. minuti, golovima Stefanovića i Vujovića.

 

Svoj osvrt na utakmicu za oficijelnu klupsku stranicu dao je i šef struke Vlado Jagodić: „Igrali su dosta grubo, utakmica je prerasla u nešto više. Povrijedili su nam se Mešanović i Bajraktarević. Međutim, realno je da smo za prvog protivnika imali prejaku ekipu. Ja sam želio da to bude dosta slabiji tim, da svi dobiju priliku. Svi su igrali, tako da je to i jedan od razloga za poraz. Ipak je rezultat previsok. U prvom poluvremenu smo djelovali dosta bolje od njih. Primili smo gol nakon greške golmana. U drugom poluvremenu smo primili kasne golove. Svaka utakmica nam je bitna, i boli previsok rezultat i ta pregruba igra. Ali, bolje da smo sada izgubili nego kasnije. Vidjeli smo neke stvari koje smo možda i znali, a to je da ovi mlađi igrači ne mogu dati onoliko koliko nama treba, dok se ovi novi momci tek polako adaptiraju. Umor igrača je bio evidentan, jer mi smo ujutro imali veoma jak trening. Ne može se sada za prijateljske utakmice gledati na odmornost igrača, jer mi je želja da u prve dvije utakmice dam istu šansu svima, a onda ćemo već od utakmice u subotu selektirati ekipu i davati veće minutaže. Nisam jučer dijelio ekipu da bolje i lošije i početni sastav sa utakmice neće biti i naša utarna postava, to je evidentno. Prekosutra (četvrtak) igramo sa Slogom iz Kraljeva i to će biti također utakmica gdje će svi igrati i dobiti priliku.“

 

Reprezentacija Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije igrala je u sastavu: Vujinović, Dunjić, Babić, Marković, Radosavljević, Stančeski, Ademović, Vujović, Stefanović, Popović, Hrnjak. Još su igrali: Čanović, Ljubisavljević, Filipović, Francišković, Cvetković. Trener: Tomislav Sivić.