28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Juni 2012 22:57

Uspjesi AIK Čelik na EP

Želimo da Vas obavijestimo o uspjehu naših atletičara koji su učestvovali na Europskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom koje se održavalo od 19.06.2012. do 28.06.2012. godine u holandskom gradu Stadkanaal.  Predstavnici Bosne i Hercegovine na ovome takmičenju bili su dva takmičara iz Atletskog Invalidskog kluba ¨Čelik¨ Zenica:

 

- Sanela Redžić koja se natječe u disciplini kugla u kategoriji F42. Naša takmičarka na ovome takmičenju ostvarila je hitac od 8,47 m što je bilo dovoljno za osvajanje bronze u takmičarskim kategorijama F - 40 - F 42 i F-44. Treba napomenuti da je ovo izuzetan uspjeh naše atletičarke koja je ovim nastupom potvrdila normu za Paraolimpijadu u Londonu ali takodjer napravila HISTORIJSKI KORAK, jer je ovo prva medalja u atletskim disciplinama za invalide za Bosnu i Hercegovinu. Pokazani rezultati na ovome takmičenju svakako su dobar preduslov i pokazatelj mogućeg uspjeha na predstojećoj Paraolimpijadi.

 

- Zulkaid Skomorac koji se natječe u disciplini kugla u kategoriji F 44. Naš takmičar na ovome takmičenju ostvario je hitac od 13,35m što je bilo dovoljno za osvajanje 5. og mjesta u takmičarskim kategorijama F44.

 

aikzen2