Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 25 Juni 2012 00:31

Bh.tim otputovao u Helsinki

Atletska delegacija Bosne i Hercegovine jučer je otputovala za Helsinki (Finska) gdje će od 27. juna do 1. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu za seniore. Bosnu i Hercegovinu predstavljat će članica Atletskog kluba Glasinac iz Sokoca Gorana Cvijetić (100 metara prepone), te članovi Atletskog kluba Zenica - Hamza Alić (kugla), Dejan Mileusnić (koplje) i Amel Tuka (800m). Vođa tima je trener Mehmed Skender, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.


Predstavnici BiH otputovali su u Heslinki sa različitim očekivanjima i ciljevima. Alić će pokušati već ostvarenu ''B'' olimpijsku normu da pretvori u ''A'', koja će mu omogućiti odlazak na olimpijske igre u London. Sličan cilja ima i Dejan Mileusnić, koji će pokušati ostvariti  ''B'' olimpijsku normu. Tuka i Cvijetić će pokušati u jakoj konkurenciji ostvariti najbolji lični rezultat što bi u najboljem ishodu mogli biti novi državni rekordi od kojih nisu daleko.Alić, Mileusnić i Tuka će nastupiti u kvalifikacijama 27. juna, dok je kvalifikacijski nastup Cvijetić zakazan za petak 29. juna.


Sa fotosa - ilustracije jedino u Helsinkiju nećemo vidjeti Mesuda Pezera (gore desno) koji je sa zlatom i bronzom sjajno predstavljao BiH u Turskoj. Vidjeti info na Zenicablogu. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)