20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 24 Juni 2012 20:43

Tempo Sport prvak FBiH

Nogometni savez Federacije BiH i NS/FS BiH na stadionu Koševo   organizovali su turnir za pretpionire prvake kantonalnih/županijskih nogometnih saveza.  Učestvovali su svi kantonalni prvaci osim iz SBK i Kantona Goražde. Na turniru je učestvovalo osam selekcija koje su bile podjeljene u dvije grupe. Na turniru su učestvovali: FK Željezničar Sarajevo, FK Velež Mostar, NK Orašje, NK Petica Cazin, FK Sloboda Tuzla, NK Troglav Livno, NK Široki Brijeg i ŠF Tempo Sport Zenica.  

U grupi "A" su igrali:
FK Željezničar – Sarajevo
FK Velež – Mostar
NK Orašje
NK Petica – Cazin

 

Rezultati po kolima:
1. kolo GRUPA "A"
Željezničar - Velež 1:1
Orašje - Petica 1:0

2. kolo GRUPA "A"
Velež - Petica 0:0
Željezničar - Orašje 1:2

3. kolo GRUPA "A"
Petica - Željezničar 0:2
Orašje - Velež 0:1

 

U grupi "B" su igrali:
ŠF Tempo Sport – Zenica
NK Široki Brijeg
FK Sloboda – Tuzla
NK Troglav – Livno

 

Rezultati po kolima:
1. kolo GRUPA "B"
Sloboda - Tempo Sport 0:2
Široki Brijeg - Troglav 1:2
2. kolo GRUPA "B"
Tempo Sport - Troglav 2:0
Sloboda - Široki Brijeg 2:0
3. kolo GRUPA "B"
Troglav - Sloboda 1:3
Široki Brijeg - Tempo Sport 1:2

 

Utakmica za treće mjesto:
Velež - Sloboda 0:4

FINALE:
ORAŠJE - TEMPO SPORT 0:2

 

Nakon odigranih utakmica po grupama u finalnom susretu sastali su se NK Orašje i ŠF Tempo Sport iz Zenice. ŠF Tempo Sport iz Zenice je ostvario pobjedu od 2:0 i tako postao pobjednik drugog turnira za pretpionire u Federaciji BiH. Igrači koji su nastupali na turniru: Tarik Zilić, Sead Nuhanović, Kemal Jašarević, Mirza Smajlović, Edvin Tufekčić, Denim Pepić, Kerim Durmić, Adem Halilović, Selim Žuna, Kenan Šahbazović, Eldar Sivac, Enes Šeper, Tarik Huzbašić, Nermin Kovač, Enio Zilić, Haris Kulovac, Edvin Zolić, Sead Džanan.

Nogometna škola Tempo Sport je ove sezone ponijela titulu najboljeg i u kadetskoj kategoriji,pioniri su završili na drugom mjestu, dok su juniori završili kao treći u kantonalnoj ligi.

U utakmici za treće mjesto FK Sloboda rezultatom 4:0 savladao je prošlogodišnjeg pobjednika turnira FK Velež Mostar.

Specijalni žiri za najboljeg igrača proglasio je Šahbazović Kenana iz ŠF Tempo Sport, za najboljeg golmana proglašen je Tešić Stefan iz NK Orašje, a titula najboljeg strijelca pripala je Hodžić Dini iz FK Sloboda Tuzla.

Za sve učesnike turnira NS FBiH i NS/FS BiH obezbijedio je zahvalnice kao i nogometne lopte. Nagrade su uručivali Eldin Baković - generalni sekretar NS FBiH, Amir Japaur - asistent selektora pionirske reprezentacije BiH, Jasmin Mujadinović - Komesar za omladinska takmičenja NS FBiH i Vitomir Šilić - član Komisije za omladinska takmičenja NS FBiH

E.Imamović za Zenicablog
(Izvor: nsfbih)