29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 17 Juni 2012 14:21

ZSK Iris pobjednik u Lukavcu

Na drugom međunarodnom dječijem fudbalskom turniru, za kategorija U-12 i U-14, «Lukavac 2012» pobijedila je ekipa Škole fudbala «ZSK Iris» iz Zenice, za mlađi uzrast.
Pored pobjedničke nastupile su ekipe Budućnost Banovići, Betaclub Lukavac, Jedinstvo Mali Zvornik – Srbija, Bombonjera Bar – Crna Gora, Sloboda Tuzla i Svatovac Poljice. Dječaci iz Zenice su prikazali najljepšu igru i zasluženo u rukama kapitena Amira Ćorića se našao pobjednički pehar.

 

Članovi Škole fudbala «ZSK Iris» pobijedili su Jedinstavo Mali Zvornik sa 3:2, Budućnost sa 1:0, Betaclub sa 1:0, izgubili od Bombonjere Bar sa 0:1, a zatim savladali Svatovac sa 6:1 i ekipu tuzlanske Slobode sa 0:2. Za najboljeg igrača u kategoriji U-12 proglašen je Edib Husić, najefikasniji je bio Ahmet Behrić, oba Budućnost Banovići, a najbolji golman Dženan Jusufović, član Betaclub Lukavac.


U kategoriji U-14 pobjednik je Jedinstvo Mali Zvornik, ispred ekipe Betaclub Lukavac, treći je Eurogol Živinice, četvrta barska Bombonjera, peta ekipa Škole fudbala ZSK Iris, šesta je Budućnost i sedmi Svatovac. U starijem uzrastu U-14 najbolji pojedinac bio je Demir Salkić, Betaclub Lukavac, najbolji golman David Gligorić iz Jedinstva Mali Zvornik, a najbolji strijelci Mladen Kapor (Jedinstvo), Faruk Gogić (OFK Eurogol Živinice) i Amar Smajić (ZSK Iris).


Na turniru je nastupilo osam škola fudbala i klubova sa 14 ekipa, iz tri zemlje Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, «Bombonjera Bar» - Crna Gora, «FK Jedinstvo» Mali Zvornik – Srbija, «ZSK Iris Zenica», «OFK Eurogol Živinice», «FK Budućnost Banovići», «FK Sloboda Tuzla», i domaćini «SK Betaclub Lukavac» i «NK Svatovac Poljice». Organizacija turnira je bila na međunarodnom nivou i domaćini zaslužuju sve pohvale.(Zeda)

 

luk122