25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 13 Juni 2012 22:54

Kuduzović: Rado bih se vratio

 Na Bilinom polju još nije riješeno pitanje trenera koji će naredne sezone sjediti na klupi crno-crvenih. Brojne su špekulacije oko novog kormilara kluba s Bilinog polja, međutim ko god sjedne na "vruću" klupu očekuje ga potpuno novi igrački kadar, budući da je večini igrača istekao ugovor, a neki su već našli i nove klubove. Prva želja Uprave i navijača je povratak Elmira Kuduzovića na Bilino polje. Ovaj 26-godišnji lijevi bočni, za kratko vrijeme igranja u crno-crvenom dresu osvojio je simpatije Robijaša, koji ga pamte po tome što je u svakoj utakmici davao maksimum i zadnji atom snage na terenu. Nekadašnji igrač Željezničara i Slobode posljednju sezone je igrao za Čelik, ali ne zenički nego onaj iz Crne Gore. Naime sa Čelikom iz Nikšića osvojio je prvo mjesto u Drugoj ligi, te Kup ove zemlje na veliko iznenađenje svih ljubitelja nogometa. Iako mu je lijepo u Nikšiću, ne skriva da bi volio opet zaigrati na Bilinom polju u crno-crvenom dresu.


"Prije dvije sezone sam igrao finale kupa u dresu Čelika iz Zenice, ali nismo uspjeli pobjediti Željezničar u dvije utakmice. Nakon što sam napustio Zenicu, ponovo sam zaigrao za Čelik, ali ovaj put istoimeni klub iz Nikšića.S a Crnogorcima mi je uspjelo ono što nije na Bilinom polju, osvojili smo Kup te zemlje i prvo mjesto u Drugoj diviziji, tako da će sljedeće sezone igrati u najjačem rangu takmičenja, te pretkolu Evropske lige što je veliku uspjeh za grad i klub", kaže Kuduzović.

"Velika mi je satisfakcija to što navijači žele da se ponovo vratim na Bilino polje. Iskreno nemam ništa protiv. Zvao me jedan član Uprave i kazao da računaju na mene u narednoj sezoni. Očekujem ubrzo da ćemo sjesti za stol i dogovoriti sve. Najbolje sam se osjećao igrajući u crno-crvenom dresu, te se nadam da će narednu sezonu Čelik biti u vrhu našeg nogometa", kaže za Scsport.ba Kuduzović za čije usluge su još zainteresovani Olimpic i Gradina.

"Mislim da je to ono što treba Zenici, takav jedan trener koji bi pokrenuo čitav grad i vratio navijače na stadion. Kad je Blažević bio selektor naše reprezentacije pohvalno se izjašnjavao o mojim kvalitetima i u vrijeme igranja za Slobodu bio sam u njegovim najužim kombinacijama. Volio bi da sarađujem sa gospodinom Blaževićem za kojeg ne sumnjam bi vratio Čelik u vrh bh. nogometa", mišljenja je Kuduzović.

 

DINO KURBEGOVIĆ - SC SPORT

 

Na Youtube kanalu navijača zeničkog Čelika pronašli smo zanimljiv video, kako su Robijaši pozdravljali igru Kuduzovića na Bilinom.