28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Juni 2012 02:45

Sutra miting ZENICA 2012

Atletski klub „Zenica“ u srijedu, 6. juna, na stadionu KSC „Kamberovića polje“ bit će domaćin 3. međunarodnog mitinga „Zenica 2012.“ Kako je  na pres-konferenciji izjavio Aziz Kevelj, direktor mitinga, učestvovat će 110 atletičara i atletičarki iz deset država: BiH, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Francuske, Turske i Kosova.

 

„Još čekamo potvrdu dvoje takmičera iz Francuske i jednog američkog skakača udalj. Miting će biti izuzetno kvalitetan, s 13 disciplina, sedam u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji. Bacači kugle Miro Vodovnik i Nedžad Mulabegović, veliki su prijatelji našeg Hamze Alića i došli su da pomognu da bi Alić ispunio A- olimpijsku normu. Kladivašica Barbara Špiler, svakako je jedna od najvećih zvijezda mitinga“, kazao je Kevelj. 

 

Predsjednik Organizacionog odbora mitinga, zenički načelnik Husejin Smajlović i predsjednik AK „Zenica“, Suad Kaknjo izjavili su da su izvršene sve pripreme i da se očekuje da će ovo biti jedan od najbolje organiziranih mitinga u regionu.

 

„Imam u posljednje vrijeme određenih problema s tehnikom, međutim, fizički sam odlično pripremljem i svi drugi parametri ukazuju da trebam biti optimist kada je u pitanju ispunjavanje A- olimpijske norme. Nadam se da ću uz pomoć svojih sportskih prijatelja pred domaćom publikom ostvariti željeni rezultat“, optimist je bacač kugle Hamza Alić, jedan od 20-ak bh. takmičara koji će nastupiti na zeničkom mitingu.

 

Organizatori su osigurali novčane nagrade za šest najboljih rezultata po tablicama IAAF-a, kao i nagrade za po troje prvoplasiranih po svakoj disciplini.