Printaj ovu stranu
utorak, 22 Maj 2012 08:54

Foto: turnir Nemila 2012.

U organizaciji malonogometnog kluba" Winners" Nemila odigran je malonogometni turnir kojim je obilježena prva godišnjica ovog Kluba. Na turniru je učestvovalo petnaest ekipa sa 113 igrača. Posebnu pažnju privukla je ekipa Mnk Bonita Aureus Sara iz Požege, Hrvatska, koja je u Nemilu  stigla dan ranije, pa su članovi ovog tima iskoristili priliku za nova prijateljstva. U MNK Winners su im zahvalni na lijepoj gesti.


Pobjednik turnira je ekipa Lovnice koja je u finalu pobjedila Winnerse rezultatom 2-0. Prema ocjenama organizatora ovo je bio do sada najjači malonogometni turnir ikad održan u ovom zeničkom naselju.


Winnersi su do finala morali proći slijedece protivnike: Winners-Askokomerc (1-1) 5-1 Winners-Bistrica (prošlogodisnji pobjednik),(0-0) 0-0 3-2 P, Winners-Šerići  (1-1) 2-1.


Lovnica je do finala došla: Lovnica- Šerići  II (5-2) 7-2 , Lovnica-STZBIH (1-0) 4-0, Yog Boys-Lovnica (0-2) 1-3

Odigrano je ukupno petnaest  utakmica i postignuto 59 golova od toga u prvom poluvremenu 31. Od petnaest  utakmica na penale je rijeseno četiri  utakmice. Ukupno faulova na turniru - 70 najviše u utakmici Zenica -STRZBIH 12 . Žutih kartona ukupno 18, najviše u utakmici Zenica-STRZBIH 4. Crvenih kartona ukupno 3.

Organizatori su na kraju napomenuli da je  ekipa Bonita Aureus Sara vicešampion lige za kadete u Hrvatskoj, ali da su  u prvom kolu poraženi od Topčić polja,  nakon izvodenja penala, rezultat regularnog djela utakmice bio je 3-3. Mnk Bonita je primila gol tri sekunde prija kraja utakmice, a potom nakon izvođenja penala su eliminisani.


winnem2 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)