03 April 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 Maj 2012 14:31

Novosti iz RK Čelik

Predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik'' Pane Škrbić sastao se u prostorijama ,,Kabare Kluba'' sa ministrom za sport i kuluturu Federacije BiH, Salmirom Kaplanom. Predsjednik Škrbić je upozano ministra Kaplana sa vidnim i zapaženim rezultatima Kluba u posljednjih godinu dana, a ministar Kaplan je če-stitao Klubu na svemu onome što je postigao i na meteorskom usponu Kluba na svim područjima: na sportskim i organizacijskim, te na radu sa mladima. 


Ministar Kaplan je istakao posebno zadovoljstvo zato što je RK ,,Čelik'' se za kratko vrijeme od drugoligaša svrstao u sami vrh BiH rukometa, i podržao orijentaciju i ciljeve - da ,,Čelik'' nastavi i dalje razvoj na putu uspona Kluba ka Evropi, a Ministastvo sporta će, u skladu sa svojim mogućnostima poduprijeti dalji evopski put RK ,,Čelika''.


MILAN DUVNJAK SE OPORAVLJA

Odlično lijevo krilo RK ,,Čelika'', nakon teške povrede u utakmici sa RK ,,Borcem'' u Zenici prije desetak dana (iskočenje koljena) – uspješno se oporavlja. Dr. Amir Salčin mu je preporučio strogo mirovanje i određene fizikalne teraije, tako da se Duvnjak, nakon storogog pridržavanja ljekarskih uputa, sada osjeća mnogo bolje, mada još uvijek nije sigurno da će moći nastupiti u narednom kolu Lige za prvaka protiv ,,Izviđača'' u Zenici.
- Povreda nije teška i opasna, ali zahtjeva mirovanje da bi se Duvnjak u potpunosti opravio. Što je najvažnije – neće biti nikakvih trajnih posljedica za ovog odličnog rukometaša nakon ove povrede – kaže dr. Salčin.  Sam Duvnjak ističe:
- Hvala Bogu da povreda postpeno ,,prolazi''. Još imam bolova u koljenu, ali sve manje i manje.Žao mi je što mojim drugovima nisam mogao pomoći u važnim utakmicama protiv ,,Borca'', ,,Sloge'', ,,Goražda'' i durgih timova i jedva čekam da se ponovo treneru stavim na raspolaganje. Nadam s eda će to biti uskoro – kaže Duvnjak.  Pored Duvnjaka, oporavak i Dragana Starčevića ide na bolje, navodi se u saopćenju kojeg smo dobili iz ovog Kluba.