Printaj ovu stranu
subota, 19 Maj 2012 16:54

VIDEO: Kreće 2.Bowling master

U organizaciji Bowling kluba Zenikom, od 21. do 26. maja u Zenici će se održati drugi “Bowling master 2012“. Radi se o najvećem turniru u našeoj zemlji koji se igra u toku sezone. Prisutnima su se obratili Dino Mujanović, sekretar i Ramo Omerašević u ulozi sportskog direktora Bowling kluba Zenikom. Bowling liga odigrava se već petu sezonu zaredom i trenutno je, jedina organizovana liga u Bosni i Hercegovini iako ovo u Zenici nije jedini Bowling centar. Postoje Bowling centri još u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Konjicu i Cazinu, ali na žalost iz ovih gradova ne postoji nikakav odaziv na bilo kakav oblik organizovanog djelovanja niti udruživanja. Bowling liga ove godine broji najviše učesnika i učesnica do sada, a čak 110 igrača i igračica igra u 16 ekipa, podjeljenih u prvu i drugu ligu.

 

- Još jedan podatak vrijedan pomena, je učešće igrača Bowling lige BiH na oba Regional Opena koji se održavaju svake godine u novembru u Zagrebu. Naši igrači su ostvarili više nego odlične plasmane na oba turnira, te smo time dokazali da se možemo nositi sa najboljim igračima iz regije, iako nismo infrastrukturalno ni približni svojim zapadnim i istočnim komšijama. Kada je u pitanju budućnost Bowling lige, ovu sezonu se pokrenula priča o podizanju kompletne organizacije na jedan veći nivo, te je u planu pokretanje i Bowling saveza, a sve u cilju boljeg djelovanja. Takođe ove sezone smo trebali pokrenuti i jedan veliki projekat, a u pitanju je juniorska škola bowlinga, kao i licenciranje trenera u inostranstvu, međutim taj projekat, kao i svaki iziskuje dodatna sredstva. Na veliku žalost, taj projekat ćemo odgoditi za početak slijedeće sezone, zato što nismo uspjeli iznaći načina za pribavljanje potrebnih sredstava. Obraćali smo se lokalnim vlastima, međutim nismo naišli na očekivane reakcije, tako da se barem nadamo da ćemo iznaći načina za pribavljanje potrebnih sredstava, kazao je Mujanović.

 

Bowling Master u organizaciji BK Zenikoma, se organizuje po drugi put i radi se kao kruna na uspješnu sezonu. Istovremeno je turnir sa najvećim nagradnim fondom, te samim tim plijeni mnogo pažnje svih kako aktivnih, tako i neaktivnih igrača. Na prošlogodišnjem turiru, zabilježena su 74 učešća, a ove godine organizatori očekuju više učesnika nego prošle godine. Pored učesnika lige, očekuju se nastupi prvenstveno učesnika Bowling lige BiH, a učestvovat će još i juniori, starije osobe, invalidna lica i amateri. Učesnici nisu samo sa područija Zenice, tu su igrači iz Kaknja, Zavidovića, Viteza, Busovače, Travnika i Doboja.

 

- Organizacioni odbor Bowling mastera pobrinuo se i za bogate novčane nagrade kao i za prigodne pehare i medalje sa motivima bowlinga za osam prvoplasiranih igrača turnira. I ove godine kao i prošle, pehare i medalje smo nabavljali u Austriji. Organizator je još priredio tombolu za sve učesnike, sa dosada najširom lepezom nagrada od naših sponzora koji su nas podržali u ovom turnir, a koristim ovu priliku i da se zahvalim svim našim sponzorima i medijskim pokroviteljima, kazao je Omerašević.

 

Svečano otvaranje turnira je u ponedjeljak, 21.05. sa početkom u 17 sati, a finale je zakazano je 26.05, subota, gdje će najbolja 24 takmičara iz kvalifikacionih skupina boriti se za titulu pobjednika. U organizacionom odboru su predvidjeli 120 mjesta i očekuju veliki broj takmičara s obzirom da se interes za ovaj sport svakim danom sve više povećava.

 

Pogledajte video sa press konferencije

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)