23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 17 Maj 2012 22:17

Košarka: Kakanjci u Prvoj ligi

KK Kakanj sa Zeničanima u Prvoj ligi - Košarkaši Kaknja plasirali se u Prvu košarkašku ligu Bosne i Hercegovine. I u drugom susretu finalne serije doigravanja za prvaka A-1 lige, Kakanj je bio bolji od Sparsa, te sa dvije pobjede došao do naslova prvaka A-1 lige, a time i do povratka u društvo najboljih.U dvorani Skenderija u Sarajevu, pred oko 300 gledalaca, Spars – Kakanj 63:79 (28:49). Kakanj je tako ovogodišnje prvenstvo okončao sa 19 pobjeda u ligi i samo jednim porazom (Play Off), te sa četiri pobjede u doigravanju: po dvije protiv Play Offa (polufinale) i Sparsa. Podsjećamo da je Kakanj u prvoj finalnoj utakmici u Kaknju pobijedio Spars 76:72 nakon produžetaka.

 

Domaći igrači bili su pod većim pritiskom, igrali su u grču i nisu mogli parirati raspoloženim igračima Kaknja, koji su svoju odličnu igru materijalizirali sa 16 koševa razlike. Rezultat kazuje sve.Pobijedila je bolja, kvalitetnija i zrelija ekipa. Pored vođe tima Dinka Peljte, briljantnu partiju pružio je iskusni Narcis Begovac, zatim centar Amar Suljagić i Ermin Suljić, kojem je ovo možda i najbolja partija u dresu Kaknja.

 

Velike zasluge pripadaju i iskusnom strategu Jakubu Genjcu, koji je taktički nadmudrio mladog zeničkog trenera na kormilu Sparsa Marka Trbića, kojem nisu pomogla ni pojačanja Mujo Tuljković i Mirza Hrnčić, koji su angažirani za finale pley-offa.

 

Kakanjcima naredne sezone slijedi takmičenje u društvu najboljih bh klubova dok će mladoj ekipi Sparsa konkurencija za šampionsku titulu biti daleko veća jer se društvu A1 ligaša pridružuju i zenički Čelik i tuzlanska Sloboda.

 

SPARS – KAKANJ 63:79 (13:28,15:14,17:18, 18:19)
Mala sala Skenderije.Gledalaca 300.Sudije: Zurapović, Kunosić i Nožinović (svi iz Tuzle).
SPARS: Salčin, Nikolić 5, Vukotić 1, Maksimović, Vrabac 10, Buza 5, Begagić 1, Glišović 10, Tuljković 6, Bulić, Hrnčić 12, Glogovac 13, Šalić. Trener Marko Trbić.
KAKANJ: Mušinbegović, Aldin Dedić 5, Hadžić 3, Muflizović 4, Ashar Dedić 3, M. Suljić, Peljto 16, E.Suljić 14, Herceglija, Begovac 26, Suljagić 8, Čaluk. Trener: Jakub Genjac.

 

I.Ekrem za Zenicablog

Povezani članci (by tag)