23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 11 Maj 2012 15:20

Čelik-Rudar, subota u 17h

Slijedeća domaća utakmica sa prijedorskim Rudarom od velike važnosti za crno-crvene. U najavi sutrašnje utakmice danas je u press salonu stadiona Bilino polje održana konferencija za novinare. Medijima su se obratili šef stručnog štaba Vlatko Glavaš i Mehmedalija Čović.

 

Vlatko Glavaš: „Stalno odgađamo tu meč loptu i došao je trenutak da je to to. Ne želimo da kalkuliramo ni sa kim, i sami smo sebi najbitniji. Želim da sutra ispoštujemo ono što smo igrali zadnja tri kola, iako rezultat i nije bio baš najbolji, ali ekipa je u uzlaznoj putanji i sve ćemo poduzeti da sutra porazimo Rudar i da dovedemo sebe u situaciju da ne moramo razmišljati o opstanku u zadnja dva kola. Što se tiče sastava, tu nemam problema. Vraćaju se Vršajević i Sadiković. Svi imaju pravo nastupa, ali više nije ni bitno ko igra. Svi moraju dati svoj maksimum na terenu. Znam da je ova sezona jako neuspješna za sve nas, uključujuči zeničku publiku i navijače. Ipak, pozivam ih sve sutra da pomognu ekipi da upišemo pobjedu. Volio bih da zaboravimo sve i da pomognemo jedni drugima, odnosno sami sebi. Nakon toga ima vremena da analiziramo šta je do sada bilo.“

 

Mehmedalija Čović: “Sami smo sebe doveli u ovu situaciju gdje jesmo. Mi ćemo sutra dati sve od sebe i 150% ako treba, i da iz utakmice izađemo uzdignutih glava, i da vratimo mir u svlačionicu. Oko ove utakmice nema šta puno da se priča, mi ovo moramo dobiti.“

 

Poraz u Tuzli bio je peti uzastopni susret Čelika bez pobjede. Posljednja pobjeda bila je prije mjesec dana protiv Kozare na Bilinom polju. Susret sa Rudarom, koji ima bod više od našeg tima, prilika je da se negativni niz prekine i definitivno osigura opstanak na kraju sezone, koju Čelik završava rezultatski neslavno, i koju će na Bilinom polju svi što prije zaboraviti, posebno proljetni dio.

 

Čelikov šef stručnog štaba Vlatko Glavaš, po prvi put od dolaska na klupu našeg tima na raspolaganju će imati kompletan igrački kadar. Suspenziju zbog žutih kartona odradio je Sadiković, a od prve minute ponovo će zaigrati Avdija Vršajević.

 

Raniji rezultati

 

U dosadašnjih pet utakmica u PL između Čelika i Rudara, naš tim je zabilježio dvije pobjede, dok su tri susreta završena bez pobjednika. Jesenas je u Prijedoru bilo 0:0, a na našem terenu u protekle dvije sezone u oba susreta slavio je Čelik.

 

Rudar

 

Rudar iz Prijedora igra svoju treću premijerligašku sezonu. Prošle sezone sa klupe ih je vodio naš Boris Gavran, koji se iz Rudara ljetos vratio u Čelik, ali se nije dugo zadržao na klupi Čelika. Trenutno Rudara trenira Velimir Stojnić, koji je poslije otkaza u Borcu krajem marta, stigao u Prijedor i bilježi veoma dobre rezultate. Napad predvodi Damir Tosunović, koji je zimus iz Čelika otišao u Prijedor.

 

Susret između Čelika i Rudara igra se u subotu na Bilinom polju sa početkom u 17 sati, a sudit će ga Čuić Tomislav.

 

NKCelik.ba