23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 30 April 2012 15:37

Novosti iz kluba Kumite

Treneri i sudije Karate kluba "Kumite" Elvir Huseinspahić, Fahrudin Muratović i Irma Fetić učestvovali su na edukativnom trenersko - sudijskom seminaru koji je održan u Visokom.
Seminar je održan u organizaciji Tradicionalne karate - do asocijacije BiH, a predvodio ga je Prof. Dr Vladimir Jorga 9. DAN, inače stariji brat osnivača Svjetske tradicionalne Fudokan - Shotokan federacije Prof. Dr Ilije Jorge 10. DAN.

Obzirom da je g. Jorga i doktor medicine, naši treneri su se pored edukacije o takmičarskim, trenerskim i sudijskim pravilima, edukovali i o efektima vježbanja tradicionalnog karatea u medicinskom pogledu , načinu usmjeravanja snage prilikom izvođenja udarca, raspoređivanju tjelesne energije prilikom vježbanja i takmičenja, te o još mnogo zanimljivih tema koje kombinuju karate i medicinu.

 

Uspješno završeni seminar je u nekoliko segmenata usavršio stručni kadar Karate kluba "Kumite" koji će kroz naredni trenaľni program svoje takmičare prilagoditi vježbanju koje na najpozitivniji način djeluje na njihov razvoj, zdravstveno stanje, i sl., kako bi se pored izgradnje vrhunskog sportiste naši članovi kroz vježbanje karatea izgrađivali na najbolji način i u medicinskom i zdravstvenom pogledu koji je u ovom klubu bitniji od takmičarskih rezultata.

 

Galeriju slika sa ovog seminara pogledajte na ovom  FB linku:

 

U narednom periodu Karate klub "Kumite" će vršiti upis novih članova u tri grupe interesantne za sve uzraste. Naši sugrađani svih uzrasta se mogu prijaviti u Karate školu, dok se samo odrasli mogu prijaviti u školu samoodbrane prilagođenu našoj svakodnevnici i odbrani od sve prisutnijih napada raznim oružjima i oruđima. Tae-Bo grupa je rezervisana samo za djevojke i žene. Naš karate klub je jedini koji daje porodične popuste od 25%, kao i popust za djecu šehida i RVI od 50%, a pored svega toga imamo i
On-line treninge koji su pokazali odlične rezultate kod naših takmičara.

 

Prijave na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na broj mobitela 062-644-830.

 

Pored navedenih aktivnosti naši reprezentativci bi trebali, u skladu sa finansijskim mogućnostima, nastupiti na Europskom prvenstvu koje se ove godine u mjesecu maju održava u Poljskoj.