18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 30 Septembar 2011 23:55

Izvještaj: Čelik 40-Vogošća 26 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Rukometaši Čelika pobjedili su večeras u Areni četvrti put u pet kola Premier lige u kojoj su, sada je to sigurno, iznenađenje sezone. Nakon ulaska u društvo najjačih, Zeničani su bodreni publikom u Areni, ali i na gostovanjima, nizali pobjede. Večeras je "pala" Vogošća sa odličnih 40:26 (20:15). Klikom na fotos desno ili brojeve ispod njih pregledajte odabrane trenutke u izboru našeg fotoreportera Jasmina Hadžića.

Rukometni klub ,,Čelik'' je sinoć u Gradskoj areni u Zenici, pred oko 1.500 posjetilaca, zabilježio novu prvenstvenu pobjedu u okviru Pre-mijer lige BiH. ,,Čelik'' je prosto pregazio inače solidnu ekipu Vogošće rezultatom 40:26 (poluvrijeme 20:15) i na taj način potvrdio da je utakmica u Visokom bila plod trenutne slabosti i drugog spleta okolnosti, u kojoj je slabiji (RK Visoko),  pod pritiskom, pobijedio boljeg (RK ,,Čelika'').

-    Žao mi je što nismo, a mogli smo, stvorili još veću gol razliku protiv ,,Vogošće'', , jer gol razlika ubuduće može igrati važnu ulogu za poredak na tabeli – kaže trener Zeničana Miki Filipović.

,,Čelik'' je ,,Vogošću'' nadigao u svim elementima rukometne igre, povremeno ,,Čelikovci'' su odigrali i poteze za publiku, a čitavo vrijeme su vodili, tako da se nikad nije desilo tokom utakmice da je ,,Vogošća'' ni izjednačila a kamoli povela.

Kod ,,Čelika'' dobro je igrala cijela ekipa, uključujući i golmana Dragana Starčevića, koji je sinoć imao ,,svoj dan'', a trener Filipović je često rotirao igrače, tako da su se na parketu našli i imali šansu da se pokažu svih 16 igrača.

Da je prva postava ostala još na parketu, gol razlika u kostir ,,Čelika'' bi bila još mnogo veća. Najviše golova za ,,Čelik'' dali su najiskusniji Emir Šahinović i Davor Kadić (po 6), te mladi Mirza Dervenčić i Goran Šarenac (po 5 golova), dok je u ekipi ,,Vogoščće'' najefikansiji bio Mirza Mimić sa postignutih 8 golova. Ohrabruje i uzlazna forma desnog beka ,,Čelika'' Davora Lučića, a publiku je posebno oduševilo ,,Čelikovo'' lijevo krilo Milan Duvnjak ,,bacanjem'' za loptom  u nekoliko navrata.

 Utakmica igrana u Gradskoj areni u Zenici. Gledalaca: oko 1.500. Sudije: Igor Ranilović (Bosanska Dubica) i Aleksandar Vrhovac (Banja Luka) – odlični. Delagat: Pero Marić (Mostar). Isključenja: ,,Čelik'' 10 minuta, Vogošća 6 minuta.

RK ,,ČELIK'': Jasmin Beganović, Ćosić (1), Dervenčić (5), Gušić (2), Ekinović, Aldin Begagić (3), Šahinović (6), Kadić (6), Bajramović (3), Begović (3), Starčević (17 odbrana), Adnan Begagić, Davor Lučić (4), Duvnjak (2), Šarenac (5) i Kasumović. Trener: Miki Filipović.

 RK VOGOŠĆA. Omerović, Hadžić, Mešević (2), Hasanović , Terza (4), Kadrić (1), Kršo (1), Mimić (8), Šahinović, Ljuca (2), Orhan (4), Dedić (1), Mehić (1), Zulfić (1), Barlov (1) i Gušić. Trener: Zdenko Antović.

Čitano 3831 puta Zadnji put promjenjen subota, 01 Oktobar 2011 00:36