Printaj ovu stranu
subota, 05 Novembar 2011 02:20

Četvrto kolo Bowling lige Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

ČELIK UHVATIO PRIKLJUČAK - Club 072 slavio protiv Strike-a, Čelik prizemljio šampione.

Četvrto kolo Bowling lige BiH je obilježilo nekoliko jakih i kvalitetnih mečeva, a sigurno je da se u vrh te liste izdvaja meč grupe B između prošlogodišnjih šampiona, ekipe Minex-a i Čelika, koju je Čelik riješio i više nego rutinski u svoju korist, rezultatom 2:8. Trenutno vodeći grupe B, Dalcom, odigrali su izuzetno zanimljiv i neizvjestan meč sa ekipom Ultre, a ishod je bio nerješen 5:5, tako da je Dalcom jedini bez poraza u prva četiri kola grupe B. Ekipa Hambone je bila bolja od ekipe Termike rezultatom 8:2, te je tako najavila priključak u borbu za ulazak u prvu ligu, a Zenica je dobila ekipu TKM-a rezultatom 9:1.

U grupi A, derbije ovog kola obilježili su Club 072 i Strike, te do ovog kola dvije prvoplasirane i neporažene ekipe Zenikoma i Waltera. U prvom meču, Club 072 je slavio protiv Strike-a rezultatom 7:3, dok je Zenikom ubjedljivo savladao ekipu Waltera rezultatom 10:0 i tako ostao jedina ekipa Bowling lige BiH sa stopostotnim učinkom od četiri pobjede u četiri kola. Ada&River su slavili nad Gaudeamusom rezultatom 8:2, a Inter-Com je dobio ekipu Zenita, te tako koliko-toliko održao korak za vodećim ekipama.

Na tabeli u grupi A, ubjedljivo vodi Zenikom sa 8 bodova, a slijede ga Club 072 i Walter sa po 6 bodova. U grupi B Dalcom predvodi vrh tabele sa 7 bodova, a prate ga u stopu Čelik sa 6, Ultra sa 5 i Minex, Hambone i Zenica sa po 4 boda. Na pojedinačnoj tabeli i dalje je prvi Damir Bajramović (Club 072) sa prosjekom 186.31, drugi je Drago Pribić (Čelik) sa prosjekom 184.00, treći je Nedžad Hasagić (Zenikom) sa prosjekom 183,27, dok je četvrti Ramo Omerašević (Zenikom) sa prosjekom 180,94.

Peto kolo će nam donijeti odgovore na mnoga pitanja, te će se stvari uveliko iskristalisati u obje grupe. U grupi A, derbi će igrati ekipe Waltera i Strike-a, a grupa B nosi 3 velika derbija i to između ekipa Hambone - Minex, Čelik - Ultra i Dalcom - Zenica.

Rezultati četvrtog kola Bowling lige BiH

GRUPA A
Inter-Com - Zenit 10:0
Gaudeamus - Ada&River 2:8
Zenikom - Walter 10:0
Strike - Club 072 3:7

GRUPA B
Ultra - Dalcom 5:5
Zenica - TKM 9:1
Termika - Hambone 2:8
Minex - Čelik 2:8

Dino Mujanović

Čitano 2953 puta
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)