25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 17 Novembar 2011 21:18

Robijaši, sretan rođendan! Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

robijagrafit001Jučerašnja pobjeda u zaostaloj utakmici 12 kola nad ekipom Slobode, izabranike trenera Elvedina Beganovića gurnula je u sredinu tabele što je bio cilj prije odlaska na zimsku pauzu. Priliku da se učvrste u sredini tabele i eventualno još poprave svoju poziciju na tabeli, Čelik će imati u subotu protiv ekipe GOŠK-a. Gosti iz Gabele ove sezone su već dva puta odmjerili snage sa klubom s Bilinog polja i to u okviru osmine finala Kupa BiH, gdje su u dva susreta ubjedljivo poraženi. Priliku za novu pobjedu i poklon svojim navijačima za 23 rođendan sigurno neće propustiti u što je uvjeren i trener Zeničana.

"Nakon što smo bili na samom dnu tabele na početku prvenstva, nakon konsolidacije kluba i dobrih rezultata već se nalazimo u zlatnoj sredini. Priliku da sa nova tri boda uhatimo priključak za ekipama iz gornjeg dijela tabele imamo u sbootu protiv ekipe iz Gabele. Gosti su veoma dobra i nezgodna ekipa koju predvodi iskusni trener Odović, ali već dva puta smo ih ove sezone dobili i ne vidim razlog zašto ne bih i treći put. Osim povrijeđenih Isakovića i Kikića svi igrači su spremni za utakmicu. Pobjeda će biti najmanje što možemo uraditi kao poklon našim navijačima za njihov rođendan, a sa nova tri boda najavit ćemo i uzvrat Kupa sa Željom što je za nas sigurno najvažnija utakmica ove sezone" kazao je Elvedin Beganović

Inače utakmica Čelik – GOŠK igra se u subotu na stadionu Bilino polje sa početkom od 13 sati na kojoj će biti obilježen i jedan veliki jubilej. Jedna od najboljih i najbrojnijih navijačkih skupina u našoj zemlji, popularni Robijaši slave svoj 23. rođendan i pozivaju sve navijače da im se pridruže u subotu na južnoj strani kako bi bodrili svoj klub.

txt: SportCentar / video: Yotube

 

Čitano 3502 puta Zadnji put promjenjen četvrtak, 17 Novembar 2011 21:26