28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 10 Januar 2012 21:48

Podrška Hamzi Aliću Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Proslavljeni bh. atletičar Hamza Alić sa saradnicima i prijateljima, pod pokroviteljstvom Atletskog kluba Zenica ozvaničio je danas početak kampanje „Alić – London 2012“ sa namjeromd a se osiguraju sredstva za pripremu najboljeg bh. atletičara, bacača kugle za nastup na 30. Olimpijskim igrama koje će se ovog ljeta održati u Londonu.

Projekat su podržali Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, te Općina Zenica, ali je ipak žalosno da država ne stane iza ssvog najboljeg atletičara, pa je on prisiljen da program  pripremavrijedan oko 55.000 KM finansira na ovakav način, putem kampanje poziva sponzorima.

 

- Želja nam je da tri četvrtine sredstava osiguramo na ovaj način, u lokalnoj zajednici, a da očekujemo jednu četvrtinu iz Federacije i države, kazao je danas Suad Kaknjo, predsjednik AK „Zenica“.

Hamzin lični  rekord od 20,56 metara je iz 2008. godine. Njemu predstoje  dvoranska prvenstva Balkana i svjetsko, koja će se održati u Istanbulu, a očekuje se da će na jednom od narednih takmičenja potvrditi olimpijsku normu i sa više samopouzdanja pripremati se za nastupe u Istanbulu i Londonu.

foto: J. Hadžić/Dnevni avaz

Čitano 2860 puta