28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 19 Januar 2012 00:10

Jedanaesto kolo Bowling lige Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Jedanaesto kolo je trebalo donijeti neke od odgovora ko će još bukirati kartu za prvu ligu, ali je došlo do određenih komplikacija u obe grupe.

Derbi grupe A igrao se između ekipa Club 072 i Strike. Ovaj meč je bio od krucijalne važnosti za Strke i donio je krajnju napetost u sva četiri seta, a više sportske sreće i želje za pobjedom imali su igrači ekipe Club 072 koji su slavili rezultatom 7:3. Ovim porazom, Strike-u je otežan put ka prvoj ligi i predstoji im grčevita borba do samog kraja. Ništa manje nije bio zanimljiv i drugi derbi grupe A gdje je Walter slavio nad ekipom Zenikoma rezultatom 9:1. Ova pobjeda je značila mnogo ekipi Waltera, jer ih očekuju još tri izuzetno teška meča do kraja i do plasmana u prvu ligu. Rutinske pobjede slavili su Ada&River nad Gaudeamusom 8:2 te ekipa Inter-com nad ekipom Zenit rezultatom 10:0.

 

Grupa B je dosta izvjesnija jer su tu, za razliku od grupe A (gdje je samo Club 072 teoretski već u prvoj ligi), prolaz u prvu ligu osigurale ekipe Dalcom i Ultra, dok je tu još i ekipa Čelika da samo potvrdi prolaz dalje, dok će se za četvrto mjesto iz ove grupe boriti čak 3 ekipe. U ne toliko rezultatski bitnom derbiju grupe sastale su se ekipe Dalcoma i Ultre, a Ultra je slavila rezultatom 8:2 i tako nanijela prvi poraz odličnoj ekipi Dalcom-a. U rezultatski bitnijim derbijima sastajali su se još uvijek aktuelni šampion Minex i Čelik, te ekipe Hambone i Termika. Ekipe Hambone-a i Minexa vode mrtvu trku za četvrto mjesto koje vodi u prvu ligu, tako da je ovo kolo bilo u jednu ruku predusno i za jedne i za druge. Međutim obe ekipe su posustale. Hambone je nesretno izgubio od ekipe Termike rezultatom 6:4, dok je solidna ekipa Čelika bacila na koljena aktuelnog šampiona Minexa i tako im zagorčala posao rezultatom 9:1. Susret između Zenice i TKM-a je odgođen.

Na vrhu tabele grupe A nalazi se Club 072 sa 18 osvojenih bodova, dok po 16 imaju pratioci Zenikom i Walter. Na četvrtoj pozicij grupe A nalazi se ekipa Inter-com-a sa 13 bodova, dok je ekipa Strike-a na 5. mjestu sa 11 bodova, a u stopu ih prati ekipa Ada&River. Za samo dno prikovani su ostali Gaudeamus sa 4 boda, te Zenit sa 0 osvojenih bodova. U grupi B Dalcom i dalje drži prvu poziciju sa 19 bodova, a slijedi ih ekipa Ultra sa 17 bodova. Na trećem mjestu nalazi se ekipa Čelika sa 14 bodova, dok je na četvrtom mjestu ekipa Minexa sa osvojenih 12 bodova. 5. mjesto zauzima ekipa Hambone sa osvojenih 10 bodova, a 6. je Termika sa 8 bodova, te 7. Zenica sa 6 bodova. Na samom dnu se nalazi ekipa TKM-a bez osvojenih bodova.

Potrebno je još napomenuti da su prvu sedmicu u ovoj godini odigrana i prva dva kola ekipnog kup takmičenja BLBiH, a svoja mjesta u polufinalima su osigurali parovi Zenikom - Strike, te Club 072 - Čelik. Završnica kupa BLBiH se igra krajem Juna.

Preostaju nam još tri jako zanimljiva kola, uz mnoštvo neizvjesnosti i drame.

Rezultati jedanaestog kola Bowling lige BiH

GRUPA A
Club 072 - Strike 7:3
Ada&River - Gaudeamus 8:2
Walter - Zenikom 9:1
Zenit - Inter-Com 0:10

GRUPA B
Dalcom - Ultra 2:8
Čelik - Minex 9:1
Hambone - Termika 4:6
Zenica - TKM - odgođeno

Dino Mujanović, član OO BLBiH

Čitano 2761 puta