19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 12 Septembar 2014 13:37

SDA: Početak kampanje

Pod sloganom „U jedinstvu je snaga“ Stranka demokratske akcije kreće u predizbornu kampanju uvjerena kako će građani Zenice, Zeničko-dobojskog kantona, Federacije i države Bosne i Hercegovine prepoznati razliku između neutemeljenih i ozbiljnih političkih programa. Uvjerena je, s toga, što prilikom određivanja mjera za unapređenja života građana uvijek angažira eksperte različitih profila.

 

S druge strane, ponovo je na liste za sva tri nivoa zakonodavne vlasti kandidirala provjerene, ozbiljne i iskusne kadrove koji su u stanju na pravi način u djelo provesti zahtjeve za bolji život.

 

Ovogodišnji opći izbori će se održati u specifičnoj situaciji nastaloj kao rezultat teških poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. Pred nama je teški posao obnove ove zemlje i njega treba povjeriti, prije svih, snagama koje su to u stanju. Stranka demokratske akcije je u svojoj novijoj historiji pokazala da se zna nositi sa svim nedaćama, od ratnih, preko postratnih do najnovijih koje su rezultat prirodnih nepogoda. U tom smislu, uložit ćemo maksimalne napore kako bi obnovili Bosnu i Hercegovinu i nastavili koračati ka Evropskoj uniji.

 

Zato, dragi sugrađani, podržite kandidate Stranke demokratske akcije na svim listama za predstojeće izbore, jer dajete glas snazi koja svojim iskustvom može obnoviti zemlju. Oni koji pažljivo prate politička zbivanja od osamostaljenja Bosne i Hercegovine svjedoci su da je Stranka demokratske akcije u pravom trenutku skretala pažnju na opasne tendencije i pojave u našem društvu. Kao ozbiljna i odgovorna organizacija SDA je time često predupređivala aktivnosti koje su bile usmjerene ka narušavanju fundamentalnih društvenih vrijednosti i pokušaje destabilizacije zemlje.

 

Svjedoci smo još jedanput u našoj historiji pokušaja  vrijednosnog i političkog razbijanja Bosne i Hercegovine. Oni su sve vidljiviji i sve žešći i oni nas trebaju upozoriti na dizanje glasa protiv ovog strukturalnog razbijanja Bosne i Hercegovine i monstruoznog satiranja vrijednosti koje krase njenu multikulturalnu povijest. Takvi glasovi bunta protiv bosnohuljenja već su se čuli u Zenici, ali i drugdje. Ovakve pozive na razum treba slijediti, jer živimo u vremenima koja traže maksimalnu ozbiljnost u planovima i moralnost u djelovanju.