29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 14 Avgust 2014 23:42

SBIH ZDK o Skupštini

 Nezadovoljna jučerašnjim ishodom glasanja o izmjenama i dopunama budžeta Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) za 2014. godinu, aktuelna vlast je, umjesto da prizna vlastitu nesposobnost i neodgovornost, preuzela ulogu skretničara i iz te uloge pažnju javnosti skreće na politički teren i na političke obračune, služeći se političkim trikom da se za neuspjeh optuže drugi, smatra Kantonalno vijeće (KV) Stranke za BiH (SBiH) ZDK.   

 

"Razumljiva je nervoza aktuelne vlasti predvođene SDP pred izbornu kampanju jer za neuspjehe i katastrofalno stanje treba naći krivca. Aktuelna vlast je računala da se neuspjesi mogu pripisivati u rezultate, a da se odgovornost za neuspjehe može adresirati drugima, čak i onima koji uopće nisu participirali u vlasti u tekućem mandatnom periodu", navodi se u saopštenju SBiH. 

 

SBiH smatra kako je besmisleno nju optuživati za trenutno stanje, jer je mandatni period provela u opoziciji, "na principijelan i konstruktivan način ukazujući na pogubne posljedice pohlepe za vlašću, na izrugivanje zahtjevima građana, te na nesposobnost i neodgovornost u vršenju vlasti" Umjesto prema SBiH, aktelna SDP-ova vlast razočarenje je trebala usmjerirti prema političkim saradnicima s kojima je dijelila vlast, navodi SBiH. KV SBiH Zenica smatra da javnost svakako treba da ko je sve u tekućem mandatu vršio vlast, "ko je i zbog čega bježao od odgovornosti i ko je kanton doveo u stanje bankrota i koje sa novcima iz zaduživanja planirao osvajanje novog mandata".