29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 06 Avgust 2014 21:22

Naša Stranka: 3.plavljenje Zenice

Nakon ponovnog izlijevanja vode na ulicama i oštećenja dijelova stambeno-poslovnih prostora u Zenici, Naša stranka traži javni odgovor nadležnih službi po pitanju provedbe mjera na zaštiti zdravlja i života ljudi.

 

Ovo je treće plavljenje Zenice u nepuna tri mjeseca. Bez obzira na nepovoljne vremenske okolnosti, pred kojima smo objektivno nemoćni, vlast mora pokazati spremnost, te barem ovaj put, pokazati da je naučila lekcije poslije majske katastrofe. Svi veliki komunalni projekti, poput rekonstrukcije infrastrukture u centru grada, ili još uvijek aktuelne izgradnje glavne gradske magistrale, podrazumijevaju poboljšanje efikasnosti cjelokupnog komunalnog sistema. 

 

Ako se, međutim, u vrlo kratkom roku više puta događa da taj sistem ne može podnijeti vanredne situacije, logično je nekoliko pretpostavki. Prva je da projekti  komunalne infrastrukture nisu urađeni u skladu sa svim mogućim iskušenjima, a druga je da izvođači nisu kvalitetno izveli projektirane radove. 

 

Nažalost, postoji i treća mogućnost, a to je da su zadužene komunalne službe, uprkos dobrim projektima i adekvatnoj izvedbi, podbacile u redovnom kao i preventivnom održavanju sistema. Kako god bilo, građani trpe posljedice i zaslužuju odgovor na postavljeno pitanje. A budući da je riječ o javnom dobru, svako utvrđivanje nemara, koje ugrožava živote, zdravlje i imovinu, podrazumijeva i zakonsko  sankcioniranje.

 

NAŠA STRANKA