20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 31 Mart 2014 01:16

SDA Zenica: podrška Smajloviću

Svaki demokratski način djelovanja sa ciljem postizanja promjena koje će doprinijeti poboljšanju socio-ekonomskog standarda Zeničana i Zeničanki Općinski odbor Stranke demokratske akcije Zenica smatra opravdanim, jer je demokratija proces koji ovisi o sudjelovanju svih građana. No, sudjelovanje podrazumijeva i poznavanje pravnog i političkog  sistema, te mehanizama i institucija demokratske države. 

 

Zato smatramo da u demokratskom i civiliziranom društvu  nije mjesto za uvrede i klevete. Posebno su nas  neprijatno iznenadile i razočarale uvrede na račun načelnika Općine Zenica, gospodina Husejina Smajlovića, kojeg su građani, kao što je poznato, izabrali na posljednjim lokalnim izborima i to ogromnom većinom glasova. U liku gospodina Smajlovića građani su prepoznali vizionara koji je peporodio Zenicu i koji je u više navrata proglašavan najboljim načelnikom u Bosni i Hercegovini. Stoga smatramo nekorektnim i nedopustivim društveno djelovanje svoditi na iznošenje uvreda i kleveta, jer je takvo što u suprotnosti sa civiliziranim tekovinama savremenog društva. Osim toga, zahtjevi za promjenama društvenih prilika ne mogu se izražavati psovkama, nego korištenjem demokratskih mehanizama koji su predviđeni političko-pravnim sistemom BiH, jer se psovkama i uvredama šalje negativna odgojno-obrazovna poruka mladim naraštajima.

 

Još jednom želimo naglasiti da je načelnik Husejin Smajlović, uz podršku vijećnika SDA Zenica i uz podršku građana općine Zenica, u protekloj deceniji realizirao niz infrastrukturalnih projekata sa ciljem poboljšanja kvaliteta života građana i oni koji to žele mogu se lako uvjeriti komparacijom stanja prije deset godina i danas. Dok su se drugi zaduživali radi finansiranja javne potrošnje razvoj Zenice je bio u znaku investicionog zaduživanja radi opće koristi za današnju i buduće generacije u našem gradu.

Na kraju, pozivamo građane da se suzdrže  od napada kojima je cilj diskreditacija osoba, vrijeđanja i iznošenja neosnovanih i neistinitih tvrdnji, te da nam se pridruže u postizanju što kvalitetnijih uslova života, i to na demokratski, za sve građane prihvatljivi način komuniciranja i djelovanja.