19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 08 Februar 2014 18:31

DF ZDK: saopćenje

Kantonalni odbor Demokratske fronte ZDK, sa vanredne sjednice održane 08.02.2014. povodom novonastale situacije, izdaje saopštenje za javnost. Kantonalni odbor Demokratske Fronte BH poziva ministra unutrašnjih poslova, policijskog komesara ZDK, te načelnike PU iz svih gradova kantona, da svoje policijske snage pošalju u opljačkane fabrike, devastirana i uništena preduzeća, da tamo izuzmu dokumentaciju o kriminalnim radnjama, te na osnovu dokaznog materijala uhapse odgovorne.

 

Apeliramo na pravosudne institucije ZDK, da predmete iz ladica uzmu u rad i krenu u obračun sa sistemskim kriminalom. Dugogodišnji kriminal, korupcija i pljačkaški kapitalizam, koji razara Bosnu i Hercegovinu od 1995. godine, su kad tad morali izazvati ovakvu reakciju obespravljenih građana. Rezultat toga su nemili događaji na ulicama Zenice i drugih gradova, kojima su gnjevni i razočarani građani, jasno dali do znanja, da više neće trpiti ovakav odnos vlasti prema njima.

 

Pozivamo sve građane da se suzdrže od svakog daljnjeg destruktivnog ponašanja. Insistiramo da aktuelna vlast preuzme odgovornost, te kroz razgovore sa prosvjednicima nađe rješenje za izlazak iz ove krizne situacije. 

 

Kantonalni odbor Demokratske fronte ZDK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dešavanja u Zenici i drugim gradovima Bosne i Hercegovine, u kojima gnjevna i razočarana omladina, borci i prevareni radnici, pokušavali dati do znanja da više neće trpiti ovakav odnos vlasti prema njima, su jasna poruka