18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 21 Januar 2014 21:21

Rođendan HDZ BiH Zenica

U prepunoj sali Hrvatskog doma “Kralj Tomislav u Zenici večeras je priređena svečanost obilježavanja 24. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice Zenica kojoj su prisustvovali najviši predstavnici HDZ BiH, na čelu sa predsjednikom, Draganom Čovićem.

Među ostalim,svečanost su svojim prisustvom uveličali Vjekoslav Bevanda, Dragan Vrankić, Bariša Čolak, Niko Lozančić, Marinko Čavara, Katica Čerkez, Mato Zovko i drugi. Dobrodošlicu visokim gostima zaželio je Josip Pojavnik, predsjednik Općinskog odbora HDZ Zenica. Bila je ovo prilika za dodjelu iskaznica za 30-tak novoprimljenih članova koji su ovoj stranci pristupili u posljednjih godinu dana.

 

U prigodnom obraćanju, Dragan Čović je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji, sa akcentom na položaj Hrvata, a u izjavi za novinare je naglasio da se, bez obzira na neuspjeh posljednjeg sastanka mora i dalje tragati za prihvatljivim rješenjem izbora članova Predsjedništva BiH. Što se tiče ustroja Federacije BiH, nužne su reforme i drugačija teritorijalna povezanost, dodao je Čović. On je kazao, da HDZ zastupa stav o zajedničkom nastupu Hrvatskih stranaka na ovogodišnjim izborima u okviru Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV).

 

Svečanost je nastavljena zajedničkim druženjem i zabavnim programom. Godišnjica HDZ Zenica inače se obilježava 24. januara ali je svečanost organizovana ranije iz tehničkih razloga.

 

(Šerif B. rtvze)

foto ZB