28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Novembar 2013 05:28

SDA ZDK o radu Vlade

Rad Vlade Zeničko dobojskog kantona na čelu sa SDP-ovim premijerom Munibom Husejnagićem u proteklih oko 120 dana je potpuno nezadovoljavajući a rezultati su katastrofalni, izjavio je na pres konferenciji Ibrahim Plančić, predsjednik Kluba zastupnika SDA u kantonalnoj skupštini.

 

-Ova bi se godina mogla okončati sa najvećom dubiozom budžeta, ali je još zabrinjavajuće da nema vizije niti pravaca izlaska iz krize.

 

-Nastavljena je praska donošenja akata po hitnom postupku ili skraćenoj proceduri bez javnih rasprava, a nema niti saradnje sa opozicijom, koju je obećao premijer Husejnagić, ukazao je Plančić.

 

Prema riječima Ibrahima Šišića, predsjednika Kluba Bošnjaka u Skupštini ZDK, ništa nije realizovano iz takozvanih 6 politika, koje je svojevremeno predstavio premijer Husejnagić.

 

- ZDK je u velikim dugovima, a posebno zabrinjava izostanak sanacije teškog stanja u Kantonalnoj bolnici Zenica od strane Vlade, rekao je Šišić.

 

- Nema podsticaja privrednim društvima,  povećava se broj nezaposlenih kao i dug prema realnom sektoru i dobavljačima, rečeno je na pres konferenciji SDA ZDK.        

 

(Šerif B.rtvze)