29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 22 Septembar 2013 14:54

EP: Podrška Jupiću i Begiću

Evropski pokret u BiH pozdravlja inicijativu zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona SBBBiH Adnana Jupića i SDPBiH Senaida Begića koja podrazumijeva dodatnu depolitizaciju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja na način da birani direktori i pomoćnici direktora ne budu birani po političkoj osnovi i da ne mogu biti članovi bilo koje političke opcije. 

 

Evropski pokret u BiH smatra da je za daljnji razvoj društva neophodno da se lideri i čelni ljudi u bilo kojoj oblasti, uključujući posebno obrazovanje, zdravstvo, ekonomiju, kulturu, sport i sl. biraju na osnovu profesionalnih i ljudskih kvaliteta, a ne po političkoj poslušnosti, tj. podobnosti, saopćeno je iz Press službe Evropskog pokreta u BiH. 

 

Evropski pokret u BiH preporučuje i predlaže i da ostali kantoni, odnosno svi ostali nivoi vlasti u BiH obrate pažnju i slijede inovativnu i kultiviranu inicijativu zastupnika Jupića i Begića. 

 

Evropski pokret u BiH je apolitična nevladina organizacija,koja se ne veže i ne favoritizira niti jednu političku opciju ili pojedinca, ali koja će uvijek u interesu građana BiH, podržati i istaći svaki napredan potez svake političke opcije ili pojedinca, koji na bilo koji način doprinesu razvoju ili ubrzanju razvoja društvenih odnosa, stoji u saopćenju.