29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 03 Juli 2013 00:31

Svečana akademija SDA Zenica

Sinoć je u prepunoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici održana svečana akademija povodom obilježavanja 23.godišnjice od osnivanja Općinskog odbora SDA Zenica, a tim povodom i izložba slika iz  Muzeja "Alija Izetbegović" u holu BNP-a

Ovom svečanom akademijom, završeno je obilježavanje 23.godišnjice od osnivanja i djelovanja SDA Zenica, tj aktivnosti obilježavanja koje su se odvijale u toku mjeseca juna 2013.godine.

Moderator ove manifestacije je bila Dženana Sivac-Nezić.

Prisutnim su se obratili zvaničnici SDA i to: mr. Ibrahim Šišić, predsjednik OO SDA Zenica, Mirsad Zaimović, predsjednik KO SDA ZDK, te Safet Softić, potpredsjednik SDA BiH.

Zbog spriječenosti, akademiji nije prisustvovao član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDA BiH, gospodin Bakir Izetbegović, ali je poslao telegram sa čestitkom i podrškom OO SDA Zenica, koji je pročitan prisutnim.

 

Donosimo dio programa obilježavanja ove godišnjice, koji je realizovan u junu:

-Obilježavanje dana šehida, 5.juni-srijeda.

-Aktivnosti po slivovima i područjima:

-Posjete MO SDA Zenica – razgovori sa uglednim domaćinima, članovima i simpatizerima stranke. Polaganje cvijeća na ŠEHIDSKIM ČESMAMA. 

-Najava svečane akademije i prezentacija realizovanih aktivnosti.

-Posjeta Centrali 26.06.2013. godine.

- posjeta delegacije SDA Zenica mezaru prvog predsjednika SDA BiH Alije Izetbegovića,

- posjeta delegacije SDA Zenica i polaganje cvijeća na spomenik "Kameni spavač" u Zenici,

U sklopu aktivnosti obilježavanja 23. godišnjice aktivno učešće su uzele Asocijacija mladih, Asocijacija Fatma i Asocijacija žena.

 

Na kraju svečanosti podjeljene su zahvalnice i priznanja koje su dobili: MO SDA Gradišće, MO SDA Orahovica, i pojedinci: Numo Durmiš, Ramo Fejzić, Šahzudin Sarajlija, Mirza Tatar, te posthumno Nezir Brkić i Amir Cacan, čije je zahvalnice preuzela familija. Zahvalnice su uručili gospoda Ibrahim Šišić i Husejin Smajlović.

U muzičkom dijelu su nastupili sazlija Zanin Berbić i Nusreta Kobić.

Nakon akademije prisutni su mogli pogledati izložbu slika iz  Muzeja "Alija Izetbegović" u holu BNP-a, uz koktel prijem, takođe, u holu BNP-a za sve prisutne.

 

E. Imamović za Zenicablog

Foto galerija sa akademije
 

Foto galerija sa izložbe slika