29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Juni 2013 01:23

SBB odgovara SBiH i SDA-u

Osjećamo za obavezu prema građanima Zeničko-dobojskog kantona da reagiramo na jučerašnja saopćenja za javnost Kantonalnih odbora Stranke za BiH i SDA, kroz koja se vještom zamjenom teza i svaljivanja dvadesetjednogodišnjeg nerada, javašluka i nesposobnosti i kriminala, te nepodnošljivog stanja u koje nas je dovela SDA sa „prstić strankom za BiH“, ovakvo stanje pokušava pripisati SBB BiH.

 

Za razliku od „prstić stranke za BiH“, koja je odbijanjem Aprilskog paketa iz 2008. godine, zarad sopstvenih interesa, BiH gurnula u teško zaustavljivi ambis i sve izvjesniju dezintegraciju, a što je neminovno dovelo do definitivnog nestanka sa političke scene iste, SBB BiH se borio i bori za opstanak i jačanje BiH.

 

O brizi Stranke za BiH za građane Zeničko-dobojskog kantona govori trgovina radnim mjestima zastupnika u Skupštini ZDK, gdje kao i obično onaj svoj prstić na vagi od Skupštine do Skupštine prodaju, ne vodeći računa o interesu građana. SBB BiH je, za razliku od SDA, na nekoliko pozicija koje su nam ulaskom u vlast pripale postavila izuzetno sposobne osobe koje su, i pored ogromnih opstrukcija, polučile vidne rezultate.

 

Koliko su nam kriteriji i briga za građane dijametralno suprotni, govori i naša smjena v.d. direktora KBZ koji je gubitke od 18 miliona SDA-ovog prethodnika, a kojeg je ista stranka tretirala kao vrlo uspješnog, za 6 mjeseci smanjio za 70.000 KM. Ono što je za SDA i SBiH odlično, za nas je potpuno neprihvatljivo. SBB BiH je odstupio iz vlasti u ZDK, iako je imao odlične odlične programe, čvrstu nakanu i  vrlo kvalitetna kadrovska rješenja, iz razloga što u dobrom dijelu javnih preduzeća još uvijek vlada ta ista SDA i što zbog njihovih opstrukcija nismo u mogućnosti realizovati napredak.

 

Ono što SDA i SBiH smatraju kukavičkim činom, SBB BiH smatra odgovornošću prema građanima Zeničko-dobojskog kantona. Za razliku od njih, čije funkcionere iz kabineta su specijalnim operacijama morale izbacivati policijske snage, mi se povlačimo do stvaranja preduslova za nesmetano djelovanje u realizaciji naših programskih ciljeva. SBB BiH će po istinskom preuzimanju vlasti, nakon narednih Općih izbora, pokazati svoju snagu i uhvatiti se u koštac sa višegodišnjim beznađem.

 

Kantonalni odbor SBB BiH ZDK