Printaj ovu stranu
srijeda, 20 Mart 2013 03:52

SDP o Nagradama Zenice

 

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Zenica ovim putem želi upoznati javnost sa svojim stavovima vezanim za dodjelu javnih priznanja Općine Zenica povodom Dana Zenice. Nikako se ne možemo oteti dojmu da su u zadnjih nekoliko godina ova priznanja postala sve osim javna. Lokalni režim predvođen SDA-om posljednjih nekoliko godina javna priznanja dijeli kome hoće i kako hoće. Činjenica da se iz godine u godinu „javna priznanja“ dijele direktorima javnih preduzeća koje kontroliše lokalni režim predvođen SDA-om je više nego tragikomična

.

 

Pitamo se da li je više uopće moguće da priznanja dobiju građani koji nisu pripadnici nijedne partije, a koji su postigli zavidne rezultate na profesionalnom planu i time doprinijeli promociji Zenice. Obzirom da je to postalo priznanje koje dodjeljuje lokalni režim predvođen SDA-om preporučujemo svim budućim zainteresovanim kandidatima za ovo javno priznanje da najprije odu po pismo preporuke u Bijelu kuću.

 

Namjera ovog saopćenja nije da uvrijedi one koji časno i pošteno dobili ovo priznanje, ali takvih je jako malo i iskorišteni su za peglanje liste nagrađenih kako bi se javnosti zamazale oči. Zbog takvih i naši vijećnici uglavnom glasaju za listu nagrađenih, iz poštovanja prema njima. Sve manji broj prijava za dodjelu priznanja iz godine u godinu govori da je javnost već odavno izgubila povjerenje u ocjenjivački sud, te da je to postao instrument za nagrađivanje lokalnom režimu odanih ljudi.

 

Mi u SDP-u pozivamo lokalni režim predvođen SDA-om i načelnikom Husejinom Smajlovićem da prestanu sa takvom praksom.

 

OO SDP BiH Zenica

Posljednje od

Povezani članci (by tag)