29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 05 Oktobar 2012 13:49

SDA skup u Areni

Zenička Arena sinoć nije mogla primiti sve simpatizere i članove Stranke demokratske akcije. Na završnom skupu okupilo se više od deset hiljada Zeničanki i Zeničana, tako da su neki od njih u hodnicima pratili završnu manifestaciju na kojoj su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće Zenica na čelu sa Belmom Pojskić i kandidat za načelnika Husejin Smajlović.

 

Na skupu, koji je svojom posjetom prevazišao sve poslijeratne manifestacije ovog tipa, rezimirana je predizborna kampanja za lokalne izbore i ocijenjeno da se birači ponovo u velikom broju vraćaju državotvornoj stranci kakva je Stranka demokratske akcije. Ocjena da SDA u nedjelju pobjeđuje u Zenici ima svoje utemeljenje i takva pobjeda bit će rezultat dostignute razine razvoja našeg grada i pravilno postavljenih i realnih programskih ciljeva u naredne četiri godine.

 

Na ovom defileu pobjednika obratili su se, između ostalih, predsjednik Izbornog štaba Jusuf Duraković, predsjednik SDA Zenica Ibrahim Šišić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Mirsad Zaimović, delegat u Domu naroda BiH Nermina Kapetanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

 

Gromoglasnim aplauzima dočekani su svi kandidati za Općinsko vijeće a posebno kandidat za načelnika Husejin Smajlović koji je u svom govoru pozvao Zeničanke i Zeničane da u što većem broju izađu na izbore i svoj glas daju timu SDA koji će nastaviti voditi Zenicu kao najuspješniji grad u Bosni i Hercegovini.


Stranka demokratske akcije je, kao što su birači imali priliku vidjeti, svoju kampanju bazirala na dvije osnovne poruke: prva je da je SDA – SNAGA BiH, a druga da IMAMO TIM ZA ZENICU.

 

U ovoj kampanji smo primjerima potvrdili obje poruke, jer je SDA snaga po rezultatima vladavine u posljednjih osam godina i po bespoštednoj borbi za cjelovitost Bosne i Hercegovine i njenih temeljnih vrijednosti.

 

Poštovane sugrađanske i sugrađani,kada budete glasali, glasajte za tim za Zenicu, i za Husejina Smajlovića i za listu SDA na čelu sa Belmom Pojskić. To će biti posljednja garancija da će zenički preporod biti nastavljen.


Stručna služba OO SDA Zenica