26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 05 Oktobar 2012 03:03

SBB skupovi

Savez za bolju budućnost Zenica održao je predizborne skupove i predstavio kandidate u mjesnim zajednicama Lokvine i Moščanica.  O problemima u Lokvinama govorio je kandidat iz ove mjesne zajednice Fehim Muratović, koji je kazao da ni nakon 17 godina nisu riješene elementarne infrastrukturne stvari :


-Najveći problem je voda, jedino Lokvine svaki dan imaju po 12 sati redukcije, kanalizacija ide u rijeku Kočevu koja postaje izvor zaraze, nemamo rasvjete, pa pitam šta su to nama uradili za zadnjih 17 godina, mada smo samo tri kilometra od grada. Prije dvije godine sadašanja valst upravo ovdje nam je obećala riješiti rasvjetu, a mi i danas živimo u mraku. U ambulantu nam dolazi doktor iz Sarajeva, a omladina nema čak ni društveni Dom. Pošto dosadašnja vlast ničim nije opravdala naše povjerenje, vrijeme je promjene, vrijeme je da naše probleme rješavamo sami- kazao je između ostalog Muratović. Da je krajnje vrijeme za promjene i da trebaju na vlast doći ljudi koji će se boriti za narod, pokazuju i brojni problemi na Moščanici:


- Zaista mi teško pada kada vidim nekadašnje moje učenike, od kojih većina odavde zarađuje kopajući ugalj na napuštenom rudniku Moščanica rizikujući svoje živote ili sjeku drva u šumi. Školska djeca idu kilometrima u Perin Han u školu u kojoju se ništa ne ulaže, a autobus čekaju i po nekoliko sati bez prostorije gdje bi se sklonili od hladnoće ili vrućine- kazao je Džemail Pepić.


Nositelj liste SBB-a mr. Mensud Keleštura, kazao je da nesipunjena obećanja onih na vlasti moraju biti kažnjena, da da se u Moščanicu jedino ulaže smeće, čak iz tri kantona.
Kandidat za načelnika Ismet Sarajlić pozvao je mještane da izađu na izbore i podrže kandidate Saveza za bolju budućnost, i da svoj glas daju onima koji ih do sada nisu varali:
-Naš cilj je razvoj i pravda i vraćanje dostojanstva i osmijeha na lice svakog našeg čovjeka. Naš cilj je probuditi Zenicu sa novim radnim mjestima, a ne hvaliti se kojekavim građevinama, naš cilj je dati ljudima posao, a ne da se pitaju da li djetetu dati marku za sendvič ili kartu. Želim poručiti svima, da kad ja budme načelnik, moja vrata će biti otvorena svima i neće morati građani meni dolaziti, jer ću ja biti među svojim građanima-kazao je Sarajlić.


Podsjećamo, da je naša kampanja bazirana na na predstavljanju našeg programa, a ne napadima na druge političke partije, što su se građani i uvjerili. Brojni, pa čak i lični napadi, naročito vladajuće općinske stranke na SBB samo je dokaz straha i nemoći.  SBB Zenica, na kraju, zahvaljuje članovima i svima koji su svojim prisustvom prisustvovali skupovima i dali na bilo koji način podršku Savezu za bolju budućnost i našim kandidatima.

 

Press OO SBB BiH Zenica