20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Septembar 2012 00:23

SBB: skup u Arnautima

Oko tri stotine mještana i simpatizera podržalo je kandidate SBB Zenica  na predizbornom skupu u zeničkoj mjesnoj zajednici Arnauti. Okupljenim mještanima predstavljeni su kandidati za Vijeće općine Zenica i kandidat za načelnika Ismet Sarajlić, a obratili su se : Sindi Ćorić, Besim Beganović, Šefik Tutmić, Diana Bešić, Merima Mahir, Adel Sinanović, Sedžida Beganović-Isaković, Edhem Fejzić, Aida Jahić i Vahid Spahić:


-Pozivam vas da pogledate individualne rezultate dosadašnjih političara i pitate šta je uradio za vas , a koliko zaradio za sebe. U pitanju su stotine hiljada maraka, razna putovanja, splavarenja i to s vašim, parama poreskih obaveznika. Pitam vas ko od vas radi u Vodovodu, Albi, Tržnici, Telecomu, Elektroprivredi. Vi znate ko se nalazi na čelu tih firmi, ko radi po principu- ti zaposli mog, ja ću tvog. Djeca tih ljudi , njihovi sestrići i tetići, rade u tim firmama i zarađuju vašu godišnju penziju i tome se mora stati u kraj. Pitamo vas gdje rade vaša djeca iz Arnauta- kazao je kandidat Spahić.


Kandidati su govorili i o problemima poljoprivrednika, obrazovanja, mladih, ali i infrastrukture:


- Arnuti su prije 30 godina imali i put i rasvjetu. Umjesto da se ovo mjesto razvija, vi nazadujete. Iako je sud zabranio odvoz sa Širokih stijena, kamen se i dalje odvozi, a vi nemate ništa od toga- kazao je Edhem Fejzić.


I ovo, obraćanje kandidata SBB a za načelnika Općine Zenica Ismeta Sarajlića dočekano je burnim apaluzom:


- Znamo kakve probleme imate, kako teško živite i kao čovjeku mi je žao zbog toga. Kao političar znam da je najveći problem zapošljavanje i program SBB-a je usmjeren upravo na razvoj, zapošljavanje i život od svog rada. Od općinskog novca uloženog u građevine uvjeravam vas da se moglo zaposliti hiljade radnika. Vrijeme je da zajedno krenemo u bolju budućnost i podržite ove ljude ispred vas koji vas do sada nisu ni lagali ni varali- poručio je Sarajlić.Predizborni skup je podržala i članica Predsjedništva SBB BIH Zahida Ćosić. Zahvalnost za donaciju Ismeta Sarajlića Udruženju žena iz Arnauta uputio je predsjednik Mjesnog odbora SBB Arnauti Ragib Ćatić.

 

Press OO SBB BiH Zenica