28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 18 Septembar 2012 06:40

SBB: Prijem za reprezentativce

Savez za bolju budućnost BiH Zeničko-dobojskog kantona sa ministrima ove stranke u Vladi Ze-do kantona, te kandidatima SBB Zenica upriličili su danas prijem za članove reprezentacije BiH koji su učestovali na Paraolimpijskim igrama „London 2012“ iz Zenice i to Sanelu Redžić i Nizama Čančara.  Sanela Redžić, osvojila je 4. mesto u bacanju kugle, dok je reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci čiji je Nizam Čančar član osvojila zlatnu medalju.


-Zbog osvojenih rezultata, ali i najboljeg mogućeg predstavljanja našeg grada Zenice, Zeničko-dobojskog kantona, ali i države Bosne i Hercegovine, ova zahvalnica je simbol naše zahvalnosti za vas-kazao je domaćin prijema predsjednik KO SBB BIH ZE-do kantona mr. Mensud Keleštura.


Osim zahvalnica našim reprezentativcima uručeni su simbolični pokloni, odnosno novčani bonovi :


- Ponosni smo na vaše rezultate i obzirom na uvjete u kojima radite, ovim putem poručujem da svi zajedno moramo dati maksimalnu podršku i konačno prepoznati one koji rade i koji zaslužuju. Moramo nagraditi i pomoći zaslužne sportiste, a naročito invalidne sportiste koji nas na najljepši mogući način svaki put obraduju na svjetskim takmičenjima- kazao je između ostalog ministar za boračka pitanja u Vladi Ze-do kantona i sam sportista Ekrem Tuka.


Zahvalnost za priznanja iskazali su i sami reprezentativci:


-Mada u Londonu nisam bila u ravnopravnom položaju, obzirom da su u zadnji moment organizatori spojili discipline, nisam imala šanse za bolje mjesto. Ja ću i dalje raditi i truditi se da BiH predstavljam na najbolji način-kazala je Sanela Redžić.


Riječi zahvale uputio je i reprezentativac u sjedećoj odbojci Nizam Čančar.


Puno uspjeha u daljnjim takmičenjima zaželio je i SBB-ov kandidat za načelnika općine Zenica Ismet Sarajlić, a prijemu su prisutvovali i Ibrahim Dizdarević, predsjednika Kluba sjedeće odbojke „Čelik 07 „ Zenica, te SBB-ovi ministri u Vladi Ze-do kantona finansija Mirsad Isaković, odnosno privrede Đemil Ugarak, kao i članovi Foruma mladih SBB Zenica.

 

PR KO SBB BIH ZDK