29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 18 Septembar 2012 03:21

Forum žena BPS o slučaju Borac

Žene, bivše uposlenice konfekcije „Borac“ Zenica, koje već godinama traže svoja prava, otišle su pred vladu FBiH u Sarajevo da po ko zna koji put, budu prevarene.
Čije su one žene? Ovih dana možemo čuti gebelsovski ponavljano, priču o zeničanima i zeničankama a da se pri tom zaboravi na sve one koji žive ime ovog grada i s mukom ga preživljavaju. Nebrojeno puta su ove žene, čak i prošle sedmice, stajale ispred zgrade općine, ispred zgrade kantona i džaba. Koja upakovana laž i dođite opet. Tako godinama.
Ove žene sa stažom od preko dvadesetpet godina, ne mogu naći drugi posao a nemaju uslov ni za penziju. Ostaje ulica. Narušenog zdravlja sa djecom koja su odrasla i takođe nezaposlena ili se školuju, ove žene boluju.


A imovina bivše konfekcije „Borac“ Zenica, parča se kao ničija zemlja, prodaje i odlazi u nepoznate džepove. Za ove žene opet ništa. Svjesne nebrige i koruptivnog ponašanja zaduženih za riješavanje slučaja „Borac“, Forum žena Bosanskohercegovačke patriotske stranke-Sefer Halilović, poručuje, da će, prioritetno tražiti odgovornost, ali i kaznu za počinitelje ovog kriminala koji uzima mjere zločina, jer agonija oko „Borca“ Zenica ali i drugih preduzeća, tihi je ubica.

 

S poštovanjem!
Forum žena
OO BPS-Sefer Halilović Zenica