29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Septembar 2012 00:00

SDA o izjavama ministra Tuke

Saopćenje za javnost - Da takozvana nova parlamentarna većina nakon nezakonitog preuzimanja vlasti pribjegava javnom iznošenju neistina kako bi za sebe prigrabila zasluge za pozitivne procese pokazuje i primjer trenutnog SBB-ovog ministra za boračka pitanja.

 

Naime, on je ovih dana u medijima plasirao niz neistina o boračkim stipendijama čime je pokušao dovesti u zabludu građane našeg Kantona. Preciznije, ministar Tuka je izjavio da do preuzimanja dužnosti 12. juna „nije bio raspisan ni javni poziv, a kamoli pokrenuta procedura isplate stipendija“, te da su oni u 78 dana vladavine „raspisali javni poziv, završili proceduru, prošli žalbe i ostalo te isplatili prvo jednu, a ove sedmice još dvije zaostale stipendije“.

 

Istina je upravo drugačija i ovim reagiranjem želimo informisati javnost da je javni poziv za stipendiranje studenata objavljen u dnevnoj štampi 26.10.2011. godine, što se može lako provjeritii na web stranici Kantona. Dalje, kompletna procedura po zahtjevima i žalbama je završena u februaru 2012. godine kada su općinske službe dostavile konačne liste Ministarstvu za boračka pitanja. Trenutnom ministru Tuki je preostalo da, skoro tri mjeseca nakon toga, izvrši uplate ranije predviđenih sredstava.

 

Žalosno je, zaista, da se svima poznate i provjerljive informacije pokušavaju na ovako prizeman propagandni način zloupotrijebiti u cilju predizbornog prikupljanja glasova.


Općinski odbor SDA Zenica