29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Juni 2012 13:01

Nezavisni kandidati u Zenici

Centralna izborna komisija BiH ovjerila je prijave nezavisnih kandidata za općinska vijeća i načelnike općina u Bosni i Hercegovini, koji će se kandidovati na predstojećim, lokalnim izborima, 7. oktobra. Za načelnika Općine Zenica, nezavisno će se kandidovati Mirad Hadžiahmetović i Faik Uzunović. Među nezavisnim kandidatima za članove Općinskog vijeća, čija su imena ovjerena, su: Rasim Salčinović, Amila Beganović, Munib Alibegović, Ibrahim Meškić, Semin Salčinović, Salih Serdarević, Željko Stapić, Fedžad Alić, Mirsad Dervenčić, Omer Begović, Đana Uzunović, Fikreta Saliji – Fejzić, Josip Klicić, Šemsudin Spahić i Selma Alić.

Iz reda nacionalnih manjina, kao nezavisni kandidati za zeničke vijećnike, prijavila su se četiri Zeničanina romske nacionalnosti: aktuelni vijećnik, Salko Musić, zatim Adil Musić, Asim Musić i Refik Crnović.

Prijave za ovjeravanje učešća na oktobarskim lokalnim izborima u BiH, Centralnoj izbornoj komisiji podnijelo je 87, a ovjereno je 85 političkih stranaka. Ovjereno je i 280 nezavisnih kandidata i 53 nezavisna kandidata pripadnika nacionalnih manjina.

/RTVZE.ba