28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 01 Januar 2012 18:18

Impressum

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Prva vijest je objavljena krajem 2005. godine. Do sada je objavljeno više od  27.000 vijesti, priča, obavještenja, videa. Uglavnom u i oko Zenice, ali i BiH...

Brojke*:
......
U ARHIVI je i preko 80.000 fotografija i ilustracija, na koje su posjetioci kliknuli više od dvadeeset miliona puta. FACEBOOK - ZenicaBlog se pojavio i na FaceBooku, najvećoj društvenoj mreži, a do sada nam je pristupilo 4.150 osoba (01.01.2012.)  YOUTUBE - od 10. jula 2006. postavljamo video zapise ili slideshow prezentacije sa fotkama sa bloga. Naših 500 (pet sotitna) videa viđeno je više od 3.969.000  puta! (01.01.2012.)

Partneri:

Sa nama je iz mjeseca u mjesec sve više kompanija, koje žele da promoviraju svoj rad. Od svjetskih prendova kao što su Sony, HP, Panasonic, preko domaćih kompanija kao što su Mtel, Messer, Nobel, Raiffeisen banka, Sarajevo Osiguranje, AC Boras, MLM Gorup, Vispak, preko domaćih medija kao što su Dnevni avaz, Mojportal, Depo, do zeničkih kompanija kao što su Uniprojekt, Tehnomax i Union Komerc , domaćih institucija kao što su Zeničko – dobojski kanton, Privredna komora ZDK, do niza udruženja, medija, organizacija... Cjelokupnu listu možete vidjeti pri dnu ovog dokumenta.

Posjete: 

Kad smo krenuli 2006. Posjećivalo nas je od 20 do 100 posjetilaca, već 2007. Smo posjetioce brojali stotinama i hiljadama, a od juna 2009. Koristimo najrelevantniji brojač posjeta – Google Analytics. Imali smo od 80 do 150 hiljada posjeta, već 2010. Od 150 do 400, a 2011. Od 250 do 783 hiljade posjetilaca. Mjesečni broj posjeta kontinuirano raste.

Tokom 2011. imali smo 3.805.437 posjeta, od čega najviše u novembru (783.064), te decembru (745.425). Prethodnih mjeseci posjete su se kretale 200-300 hiljada (april 175.378, nepotpun zbog seljenja na novi hosting). Odskok posljednja dva mjeseca uslijedio je nakon našeg "agresivnijeg" nastupa u reklamnoj kampanji, kao i na društvenim mrežama, ali i niza općeznačajnih događaja u našem gradu, koji su privukli širu publiku.

Posjetioci su dolazili iz 124 države sa svih kontinenata, a posjetioce, od većih teritorija, nismo imali samo sa Grenlanda, Mongolije i nekoliko srednjeafričkih zemalja. Najviše posjetilaca je bilo iz BiH (77,96%), a slijede SAD, Njemačka, Austrija, Hrvatska, Holandija, Srbija, Švedska, Slovenija, Kanada, Švajcarska, Australija, Italija, Francuska, Danska, Belgija, Norveška, Velika Britanija, Crna Gora, Rusija, Češka Republika, Turska, Luksemburg i Makedonija.

 Posjetioci su dolazili iz 5.220 gradova (prema sjedištu servera i IP adresa). Prednjačila je Zenica (51.45%), a potom Sarajevo, Tuzla, Beč, Zagreb, Mostar, Doboj, Banja Luka, Grac, Beograd, Brčko, Prijedor, Minhen, Split, Ljubljana, Roterdam, Malme, Novi Sad, Hamburg... Posjetioci su najaktivniji ponedjeljkom i utorkom, te petkom, a tokom dana najviše posjeta je dolazilo 14-16 sati (CET).

 Najviše naših korisnika (47,12%) koristilo je Firefox Mozzilu na Windowsima, a potom su slijedili, sa istim operativnim sistemom Chrome, Internet Explorer i Opera, te onda safari za Macintosh). Sa mobitela je pristupano potem 13 operativnih sistema, a najviše su korišteni iPhone, Android, iPad, Symbian OS, BlackBerry, Nokia, Sony, LG, Samsung...

ZENICA BLOG je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Blog ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj.

Internacionalna saradnja:

ZenicaBlog ima ekskluzivna prava za područje BIH prenošenje video trailera novih svjetskih filmskih ostvarenja kompanija poput Disneya, Paramonuta, MGM-a, zahvaljujući kompaniji Tropic Film i video i Multipleksu Ekran. Uz to, sa istom kompanijom organiziramo redovne nagradne igre, te objavljujemo sve novosti iz svijeta filma, muzike, videa, koje imaju dodirnih tačaka sa našim gradom i BiH. Posebno želimo istaći saradnju sa najboljom evropskom PR agencijom MMD CEE, koja preko nas plasira newslettere, informacije, te drugih kompanija...

SONY - svjetski lider u tehnici, odabrao je Zenicablog za saradnju, na osnovu naših referenci, te svi video zapisi koji se ove godine budu pojavljivali iz "kuhinje" Zenicabloga biće urađeni u nadmoćnoj SONY tehnologiji.

Na kraju:

Neskromno ćemo ustvrditi – a na vama je da provjerite – LIDER smo web informisanja sa područja Zenice i srednje Bosne. Krasi nas multimedijalnost i interaktivnost našeg portala. Za nekoliko sati možemo da donesemo video, audio, foto, te tekstualni zapis sa bilo kojeg događaja, susreta ili zbivanja u području koje informativno prenosimo. Također, možemo prenijeti i bilo kakav vid informacije koju nam ponudite. Karakteriše nas fleksibilnost i mogućnost brzog dogovora, kao i ispunjavanja svih vaših zahtjeva, koji podrazumjevaju i posebne, uslovljene i drue prijedloge. Ipak, najbolje je da nas vidite na djelu.



ekipa Zenicabloga:

uredništvo, dtp, design, tehnika, webmastering, stalna, povremena i privremena saradnja

osnivači: Adnan Džonlić, Admir Velić,

web podrška: web hosting, web design - Web Media

internet usluge www.telekabel.ba

foto saradnici: Dijana Muminović, Jasmin Hadžić, Dado Ruvić, Elmedin Mehić, Olja Bratić i Mirza Subašić

Sport i ostalo: Mirza Dajić, Vehid Begunić, Zeda News agency,

Šerif Babić, Mirsad Đulbić, Milenko Šećerović, Denis Samardžić (Ekran), Emir Hodžić, Arma Oruč (Crveni Križ Zenica), Semir Hamzić (Ha Se Karate Do), Massimo Moratti, Igor Primorac (Scorpio), Feđa Jovanović (Superinfo), Amna Sofić (Preporod), Emina Hrustić (AHI), Aldina Ahmić, Faris Sikirić (MUP ZDK), Dino Delić & Elvir Škiljo (BNP), Armin Berberović (Ragbi), Fedja Knajdl // G. Edd // Davor B. // Ady Resacovich // Toni Juranovic // Ismar V. (Control Music Team)

(...i proširuje se...)

Čitano 62794 puta Zadnji put promjenjen nedjelja, 01 Januar 2012 20:30
Više iz kategorije: « U medijima