Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 23 Januar 2012 18:29

Zeničanke uspješne u Rumuniji Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Bivše košarkašice Čelika, Zeničanke Amra Mehmedić i Alma Kovačević, te Amerikanka Stanecia Graham odlično su se snašle u Rumuniji gdje igraju jako uspješno za svoje nove klubove.

Sve tri su 21. i 22. januara u Njemačkoj igrale Final Four Centralne evropske lige (CEWL - Central Europea Women's Basketball League), Mehmedićeva sa prošlogodišnjim viceprvakom Rumunije ekipom CSM Satu Mare, a Graham i Kovačević sa aktuelnim šampionom ove zemlje, te ekipom koja brani titulu osvajača prošlogodišnje Lige centralne Evrope – ICID Aradom.

Preostala dva učesnika su Kara Trutnov i njemački prvak TSV Wasserburg. Osim ove tri zemlje, u lčigi su učestvovali i klubovi iz Slovačke.  U prvom polufinalu sastaće se dva rumunska kluba, a u drugom ekipe iz Češke i Njemačke. “Arad je posudio dvije igračice iz prvoplasirane rumunske lige – Trgovišta kako bi pojačani nastupili na Final Four (Amerikanka Chrissy Givens i Rumunka Cristina Ciocan, op.a.). A tu je i naša Alma Kovačević koja je stigla iz Sportul Studenta. Naš tim je pretrpio određene promjene. Preostale dvije ekipe su se također pojačale tako da će očekujem uzbudljive i rezultatski neizvjesne utakmice! Poslije Final foura CEWL opet gostujemo i igramo sa Aradom”, kazala je za Oslobođenje Amra Mehmedić.

 

 

Mehmedić je drugi asistent rumunske Lige sa 4,9 asistencija po meču i 10,9 poena. Kovačević ima 9,5 poena i 8,1 skokova po meču, a Graham 12,7 poena i 6 skokova po meču.
U Rumuniju je prije nekoliko dana iz Izraela stigla još jedna bivša košarkašica Čelika, Srbijanka Bojana Vulić koja je pojačala ekipu Nova Vita targu Mures.

Čitano 2940 puta
zblog

Posljednje od zblog