Printaj ovu stranu
srijeda, 17 Decembar 2014 19:10

Jasmin Smriko

Zeničanin, Jasmin Smriko (23), dijete trofejne generacije omladinaca Čelika, koji se seniorski afirmisao u Vitezu. Prvenstvenu pauzu provodi radno. Trenutno je slobodan igrač, i po svemu sudeći mogao bi pojačati koloniju Bosanaca u Sloveniji.  

 

- Vjerujte, nisam previše opterećen odlaskom iz BiH nogometa. Istina, ima pregovora, i to baš sa Slovencima. Ugovor sa Vitezom mi je istekao, i sada sam slobodan nogometaš. Normalno, svakom mladom čovjeku, pa tako i meni je prioritet odlazak u inostranstvo. Ipak, ja neću otići po svaku cijenu. Nije mi ni do sada, ovdje u mojoj Zenici, a ni u Vitezu bilo loše. Polako, sve će se znati na vrijeme. Slobodan sam, birat ću - otvoreno, standardno skromno kaže nadareni napadač, kojeg uz odlične nogometne karakteristike posebno krase veoma karakterne osobine.  

 

Kako bi ocijenili jesenju polusezonu u NK Vitez?

 

- Iako uvijek može bolje, realno, mislim da smo mogli imati još barem dva boda više. A onda bi sigurno bilo lakše nastaviti prvenstvo narednog proljeća. Ipak, ne treba biti nezadovoljan.       

 

 A osobni doprinos?

 

- Golova nikada dosta. Istina, trebao sam više puta pogoditi mrežu protivnika. Ako ostanem u Vitezu, sigurno će nastavak prvenstva donijeti još bolje partije, kaže klasični napadač za kojeg se može konstatovati i da nije tanjirdžija. Naprotiv, igra u oba pravca, razigrava, asistira...   

 

 Šta je potrebno ekipi Viteza za mirno proljeće?

 

- Ma, najradije, ja ne bih o tome. Trener najbolje zna, šta, kako i s kim dalje. Osobno nimalo ne sumnjam u konačan cilj. Vitez će ostati premijerligaš.    

 

Sa vama ili ...?

 

- Ljudi koji vode Vitez od početka saradnje, još kada sam dolazio iz Čelika na posudbu, bili su veoma korektni prema meni. Nema razloga da i ja ne uzvratim na isti način. Kontaktirali su me, razgovali smo, možda i ostanem još šest mjeseci u Vitezu. Uglavnom, ukoliko ostanem u BiH, Vitez je taj klub.   

 

 Kako gledate na trenutno stanje u Vašem prvom klubu, Čeliku?

 

- Vjerujem da će Čelik konsolidirati redove. Jači nego u prvom dijelu sezone, na vrijeme, kao i Vitez osigurati premijerligaški status - zaključio je Jasmin Smriko

 

I.I./AVAZOV SPORT

Posljednje od

Povezani članci (by tag)