19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 03 Septembar 2014 23:33

Ajla Škrbić

Mr. Sc.  Ajla Škrbić, viši asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku,  učestvovala je u Olimpiji u Grčkoj na sedmodnevom naučnom svjetskom simpozijumu ,,Međunarodni odnosi i kulturna diplomatija''. Organizatori Simpozijuma su bili ,,Institute of International Relations Hellenic Foundation for Culture'' iz Grčke u zajednici sa još nekim svjetskim institutima. Po izboru profesora Olimpijske akademije iz Grčke, jedini predstavik na ovom važnom naučnom skupu iz balkanskih zemalja, odnosno iz država bivše Jugoslavije  bila je Ajla Škrbić, čiji je odlazak u Grčku pomogla Vlade ZDK. 


Magistrici Škrbić, inače doktorantu na mostarskom Univerzitetu ,,Džemal Bijedić'' u Mostaru, je  na simpozijumu u Grčkoj na kojem je sudjelovalo još  tridesetak mladih stručnjaka za međunarodno pravo iz evropskih država i SAD, na kraju uručen  certifikat o uspješnom pohađanju.

 

- Bilo je to za mene zaista ogromno novo iskustvo iz oblasti međunarodnog prava, iz koje oblasti je i moja doktorska teza, a upoznala sam i nove mlade ljude iz raznih dijelova svijeta. Između ostalog, moja cimerica bila je Mary – Katrina Bolton, inače uposlenica Ureda Predsjednika SAD. Baracka Obame, kaže Ajla Škrbić.