19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 26 Juli 2014 18:51

Zenički skakači

Grupa zeničkih skakača u vodu intenzivno se priprema za predstojeće tradicionalne skokove sa Starog mosta u Mostaru (nedjelja).

 

- Uglavnom nas pomažu pojedinci, zenički privrednici, dobri ljudi. Neko plati gorivo, neko kupi hranu. Nema sistemske podrške, a još je manje interesa da u Zenici nastavimo tradiciju skokova na Bazenima u Babinoj rijeci, kaže nam Sanel Durmo. Iz godine u godinu Almir Jašarević, Mustafa Šarić, Sanel Selman, Vladan Popović, Alis Latić i Sanel Durmo ponosno "brane boje" grada čelika na skakalištima širom regiona. 

 

- U Srbiji nas redovno zovu u Kragujevac, Užice, Bajinu Baštu, Prijepolje, u Crnoj Gori u Podgoricu i Mojkovac, u BiH smo redovni u Konjicu, Višegradu, Banjoj Luci, Mostaru, a 9. avgusta ćemo biti i na skokovima sa slapova u Jajcu, gdje smo lani "probili led", priča nam Mustafa Šarić. On je lani bio drugi u Mostaru, što je ravno šampionskoj tituli, pored legendi mostarskih skokova Lorensa Liste i drugih..

 

- Imamo ljude, imamo ideju, imamo sve osim novaca da u Zenici ponovimo skakački dio "Čelikovog srca" otprije dvije godine. Imamo sjajne uvjete na bazenima, samo nam treba podrška države da ugostimo skakače iz nekoliko država i promovišemo svoj grad, kaže nam Popović.