19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 20 Juni 2014 20:28

Barać i Simić traže manju kaznu

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, kako nam je potvrdila portparolka Sanja Škuletić- Malagić, zaprimila je ove sedmice zahtjeve od nogometaša Čelika Stipe Baraća i Nikole Simića za umanjenje jednogodišnje kazne zabrane ulaska u BiH, zbog činjenice da nisu imali boravišnu dozvolu. Podsjetimo, zbog ponovljenog prekršaja, u martu ove godine izrečena im je i kazna zabrane ulaska. 

 

- Naš Terenski ured u Zenici zaprimio je jedan zahtjev u srijedu, a drugi jučer, a svaki će biti cijenjen pojedinačno. Odluka o žalbi je diskreciono pravo Uprave službe, odnosno direktora Dragana Mektića- kaže nam gospođa Škuletić-Malagić.

 

Ona ističe i da, po zakonima naše zemlje, Služba nije obavezna obavjestiti podnosioce zahtjeva za smanjenje kazne o ishodu njihove žalbe. Podsjetimo, Služba je u aprilu pozitivno odgovorila na žalbu Srbijanca Milana Ivančeva, rukometaša Čelika, kojem je kazna, sa godinu dana, smanjena na tri mjeseca. Ali rukometni, za razliku od nogometnog kluba, nema dugova za porez državi, a Ivančev je, uz to, bio upisan na fakultet u Kiseljaku.

 

AVAZ