29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 15 Juni 2014 10:29

Video: Legende na Papirnoj

Na stadionu "Papirna" 2009 god. održan je treći  Memorijal Salih Smajić Rudakov koji je okupio fudbalske legende Čelika , Dinama Zagreb , nekadašnje aktivne igrače drugih zeničkih klubova i zeničku raju.Organizator je bio Tahir Smajić koji dugo živi i radi u Njemačkoj ali uvjek nosi u srcu Zenicu i svoje Zeničane.


Prije skoro 40 godina na stadionu "Papirna" odigravale su se utakmice u malom nogometu u kojima rezultat nije bio bitan već nadigravanje i druženje. Na Papirnu su tada dolazili i igrali i profesionalci "Čelika", Jasmin Hajduk, Kemal Hafizović, Rifko Brdarević, Rajko Prodanović i drugi, a posebno je bio omiljen golman Salih Smajić zvani Rudakov koji je bravuroznim odbranama dobijao aplauz gledalaca.


Teško je prisjetiti se svih imena onih koji su igrali na Papirnoj ali svakako je svojim driblizima i golovima to bio Suad Hadžić - Suće koji je 1969 god. igrao u FK.Krivaja Zavidovići zajedno sa Seadom i Safetom Sušićem. Papirna je bila nezamisliva bez Keme Hafizovića koji je uvjek pa i tada 2009 godine bio na druženju sa zeničkom rajom. Jasmin Hajduk igrač kojeg su aplauzom pozdravljali na svim EX YU prvoligaškim stadinima dolazio je na Papirnu i igrao sa svojom rajom. A za temperament i borbenost na terenu uvjek je bio zadužen Misilo.


Tada 2009 godine na memorijalu Salih Smajić Rudakov bili su bivši igrači Čelika Josip Lalić, Alojz Renić, Fadil Talić, Kemal Hafizović, Mehmed Buza-Majstor, Midhad Mujkić-Medo, Mato Gavran, Mirko Štaka, Goran Peleš, Rifko Brdarević i Dinama Fahrija Dautbegović i Gucmirtl. Nažalost neki od njih više nisu među živima.
A kako je bilo na tom druženju sportista i zeničke raje 2009 godine možete pogledati na slijedećem videu :