Printaj ovu stranu
srijeda, 18 Juni 2014 05:34

Vedad Šestić

Zeničanin Vedad Šestić novi je direktor Generalnog bh. sajma ZEPS. Zanimljivo je da je Šestić bio tehnički direktor u prvim godinama sajma, nakon čega je otišao na funkciju u Općini Zenica, a potom proteklih jedanaest godina u privatnom biznisu. Na mjesto prvog čovjeka Sajma Šestić je došao na poziv Nadzornog odbora, nakon što je prvi direktor i osnivač sajma Abdulah Serdarević odstupio zbog bolesti. 

 

- Do sajma je ostalo manje od četiri mjeseca, te je teško očekivati neke rdiklne poteze. Namjera mi je ove, a vjerovatno i sljedeće godine, «konsolidovati snage» i zadržati lidersku poziciju koju sajam ima u BIH. Nije vrijeme za neke velike «izlete» ili novitete, tim prije što je region, ali i privreda na širem planu, još u recesiji ili periodu oporavka. S druge strane, ovaj region je zahvatila poplava kataklizmičnih razmjera, te je nerealno očekivati neki značajniji iskorak u tom polju, kazao nam je Šestić.

 

Ovogodišnji Generalni bosanskohercegovački sajam ZEPS 2014 biće održan u Zenici od 30. septembra do 4. oktobra. I ove godine sajmište će "dijeliti" opći sajam sa kompanijama iz BIH, Evrope i svijeta, te specijalizirani sajam ZEPS Intermetal, koji je posvećen metalnoj industriji i proizvođačima. 

 

Posebna pažnja ove godine, biće posvećena energetici. Sajam se ove godine održava 21. put, a uokviru njega je i 11. sajam ZEPS Intermetal. Sajmište se formira na prostoru parka Kamberovića polje u centru Zenice i od osnivanja sajma, ratne 1994. okuplja kompanije iz BiH, okruženja, ali i cijelog svijeta, koji poslovnim partnerima i građanima predstavljaju svoje proizvode i usluge. 

 

- Smanjenje troškova, te povećanje broja pratećih programa, kao i niz specijalističkih programa, biće ono što će obilježiti ovogodišnji sajam, uz naš trend da osnovu sajma čine kolektivni nastupi. Ono na čemu ćemo ove, te sigurno i naredne godine radii, jeste povezivanje i saradnja sa drugim sajmovima u BiH, jer ih mi ne gledamo kao konkurenciju, nego partnere, ističe Šestić. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)