Printaj ovu stranu
utorak, 13 Maj 2014 03:26

Kralj meraka u Zenici

Kralj meraka Haris Džinović s nestrpljenjem iščekuje veliki solistički koncert u Zenici koji je, na radost njegovih fanova, zakazan za petak, 23. maja, u Areni. Posljednjih dana pjevač intenzivno sa svojim bendom radi na uvježbavanju repertoara, jer publici želi prirediti istinski spektakl. 

 

- Bit će to praznik za ljubitelje meraka i dobre pjesme. U Bosni je puno takvih ljudi, tako da sam siguran da će zenička Arena biti tijesna da primi sve zainteresirane. Niko od nas bolje ne zna uživati u dobroj muzici - kaže Džinović.  U Zenicu stiže nakon jednomjesečne rasprodate turneje u SAD i koncerta u zagrebačkoj dvorani "Vatroslav Lisinski", u kojoj je nedavno nastupio nakon trideset godina. 

 

- Zagrebački koncert je bio odličan, ali mislim da će u Zenici biti još bolji. Znam da će to biti teško, ali ću na sceni publici pokloniti dušu. Ovo je moj prvi veliki koncert u Zenici, Arena prima veliki broj posjetilaca i vjerujem da će je svi napustiti zadovoljni 23. maja - kaže Haris.  Ističe da će se u Areni na repertoaru, osim njegovih hitova, naći i nekoliko sevdalinki. 

 

- Stvarno ne mogu zamisliti da pjevam jedan veliki koncert bez sevdalinki. Možda otpjevam i neki duet s kolegama. Još nije poznato ko će mi biti gosti iznenađenja. Imamo u opticaju nekoliko jakih imena - govori Džinović. Već duže vremena ovaj veliki pjevač u studiju radi na novim pjesmama. 

 

- Stalno nešto sviruckam sa Slavkom Stefanovićem Slavkonijem. Jednu smo pjesmu skoro završili. Možda je premijerno izvedem u Zenici. Poznato je da meni treba dugo vremena da izbacim novu kompoziciju. Pokušao sam to promijeniti, ali nikako mi ne ide. Da radim pjesme svaki mjesec, mislim da se ne bi dopale mojoj publici  - kaže Džinović. 


Tomislav Kašljević, producent koncerta Harisa Džinovića u Zenici, zadovoljan je prodajom karata za spektakl u Areni. 

 

- Zahvaljujući razumijevanju Džinovića, karte koštaju samo 10 KM. To je, mislim, podnošljiva cijena za Zenicu i teška vremena u kojima se nalazi Bosna i Hercegovina. Očekujemo veliki broj publike i iz Bugojna, Travnika, Kaknja, Viteza... - govori Kašljević.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)