28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 29 Mart 2014 01:16

Sejfudin Dizdarević

Bosanskohercegovački maratonac Sejfudin Dizdarević učestvovat će  30. marta u humanitarnom polumaratonu u glavnom gradu Njemačke Berlinu za pomoć narodu Sirije. 

 

Kako je rečeno Agenciji  Fena iz organizacije Islamic Relief Njemačka, Dizdarević će ovu priliku, uz pomoć ove humanitarne organizacije, iskoristiti za prikupljanje pomoći napaćenom narodu Sirije putem tzv. "crowd-fundinga", odnosno pozivanjem prijatelja i poznanika na doniranje finansijske pomoći. 

 

Kako kažu u ovoj organizaciji, Dizdarević je dugogodišnji i strastveni trkač maratona i polumaratona. Redovito se pojavljuje u Njemačkoj i u inozemstvu gdje se takmiči na raznim takmičenjima. Ovaj put kombinovao je svoju strast s dobrim namjerom da opet pomogne napaćenom narodu Sirije. 

 

- Znam kako je biti izbjeglica jer sam i ja pobjegao iz Bosne i Hercegovine kad se kod nas ratovalo. U Njemačkoj sam našao novi dom tako da mogu razumjeti izbjeglice iz Sirije koji su morali napustiti svoju domovinu. Pozivam sve dobre ljude da me podrže u ovoj akciji. Samo jednim klikom mogu donirati sredstva. Svaka donacija je dobrodošla - kaže Dizdarević.

Povezani članci (by tag)