20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 08 Februar 2014 01:32

Igor Laikert

Igor Laikert je najbolji bh.skijaš, ovom Zeničaninu sa prebivalištem u Norveškoj Olimpijske igre u Sočiu su prve na kojima će nastupiti. Bh. javnosti je poznat po veoma dobrim rezultatima na posljednja dva svjetska prvenstva u Schladmingu(21.pozicija) i u Garmischu(23.pozicija) u superkombinaciji. Ovaj simpatični Zeničanin nam je u svom stilu dao nekoliko informacija o sebi i svojoj karijeri.

 

„Rođen sam 27.02.1991. Simpatičan i veseo momak iz Zenice, lijep i šarmantan. U mojoj karijeri je bilo dosta turbulencija, ili sam među prvima ili sam među onima koji ne završe utrku, ja idem na sve ili ništa, zato moja karijera ima dosta uspona i padova.“ Već smo istakli da su Igoru ovo prve Olimpijske igre na kojima će nastupiti, očekivanja bh.javnosti su pristojni rezultati, a Igor je siguran da bi mogao ponoviti rezultat iz Schladminga.

 

„ Plasman na Olimpijadu da se razumijemo nije ostvarenje moga sna, siguran sam da mogu više od toga. Dobrim skijanjem svakako da bih ostvario svoje ciljeve u ovoj godini. Nisam previše zadovoljan formom posebno u brzim disciplinama, ali to ćemo tempirati u Sočiu. Nadam se da ću dobro odraditi posao i mislim da mogu ponoviti rezultate sa svjetskih prvenstava u superkombinaciji.“

 

Igor je postizao veoma dobre rezultate na Svjetskim prvenstvima, na FIS utrkama i na mnogim drugim takmičenjima, ali i on i bh.skijanje su i dalje bez bodova u Svjetskom kupu, pa nas je zanimalo kakvu podršku dobijaju naši skijaši i šta treba da se desi da imamo redovnog učesnika na utrkama Svjetskog kupa.

 

„ Nažalost podršku čekam već godinama i bez nje je teško. Sve ovo godine nastupam o trošku mojih roditelja i nekih međunarodnih Saveza. Pred Zimske olimpijske igre neko uleti i pomogne, ali to je nažalost veoma slabo. Da se počnu osvajati bodovi u Svjetskom kupu potreban je stručan tim, puno sponzora i potrebno je imati državu iza sebe. Ja već nekoliko godina radim naporno, a siguran sam da bi rezultati bili puno bolji da imam podršku.“

 

Igoru želimo puno sreće u Sočiu i da ostvari svoje ciljeve u svom debiju na Olimpijskim igrama.

 

Autor: A.M. Olimpijci iz Bosne i Hercegovine